Srbija protiv Crne Gore – "bratski" duel za prvo mesto

Mesec dana posle prvog, istorijskog duela između fudbalera Srbije i Crne Gore u Podgorici, sledi novi, ovaj put u Beogradu.

Izvor: LN

Subota, 17.11.2018.

10:09

Srbija protiv Crne Gore –
Foto: Starsport

Okršaj između Srbije i Crne Gore (subota 15h, "Rajko Mitić") skoro izvesno je i odlučujući za prvo mesto u grupi i plasman u UEFA B Ligu nacija.

Srbija je slavila u Podgorici 2:0, a sada će biti jača za Nemanju Matića, Aleksandra Kolarova i Luku Jovića, dok će Crnogorci na stadion "Rajko Mitić" izaći značajno oslabljeni, bez Stevana Jovetića, Stefana Savića, Filipa Stojkovića, Nikole Vukčevića i Žarka Tomaševića.

"Očekujem dobru utakmicu, šta je bilo u Podgorici, bilo je. Poštujemo Crnu Goru i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga neću nazvati kolegom jer mi je bio trener. Ipak, verujem u svoj tim, da mozemo da napravimo iskorak i osvojimo prvo mesto u grupi", izjavio je selektor Srbije Mladen Krstajić.

Srbija, posle duela sa Crnogorcima, 20. novembra dočekuje Litvaniju, dok Crna Gora istog dana dočekuje Rumuniju.

"Orlove" će u napadu predvoditi Aleksandar Mitrović, najbolj istrelac Lige C Lige nacija sa četiri gola do sada. Najbolji strelac gostiju do sada je Stefan Mugoša sa dva gola.

Ukoliko Srbija pobedi, a Litvanija od 20.45 iznenadi Rumuniju i uzme joj barem bod naša reprezentacija će se već sada, kolo pre kraja, plasirati u Ligu B i u ligi potencijalno igrati u grupi sa Nemačkom, koja je ispala iz elitnog ranga.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Sa druge strane, Tumbaković je poručio da će njegov tim pokušati pre svega da popravi utisak iz Podgorice i dodao da se na "Marakani" nada nastavku pozitivne serije rezultata iz vremena kada je predvodio Partizan.

"Ovde sam bio 18 puta i uglavnom smo pobeđivali, osvajali Kup. Uvek mi je drago kad dođem ovde i napravimo dobar rezultat. Iskreno, više sam voleo da igram na Partizanovom stadionu, ali eto, bolje sam rezultatski prolazio ovde", rekao je Tumbaković.

On je na zanimljiv način prokomentarisao pitanje o atmosferi na stadionu i koliko to može da utiče na rezultat.

"Očekujem bratsko-sportsku atmosferu, a ko će imati prednost na tribinama ovde je neizvesno, kako u Podgorici ima mnogo Srba, tako i u Beogradu ima mnogo Crnogorca", poručio je Tumbaković.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se u subotu od 15 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: