Novak: Znam šta me čeka, Anderson servira kao iz topa

Novak Đoković je odigrao još jedan odličan meč u "O2 areni". Pobedio je Marina Čilića sa 7:6 (7), 6:2 i sada ga čekaju nejveći izazovi u završnici turnira.

Izvor: Z.K.

Petak, 16.11.2018.

23:21

Novak: Znam šta me čeka, Anderson servira kao iz topa
Photo by Julian Finney/Getty Images

Prvi od njih je subotnje polufinale od 21 čas, sa druge strane mreže imaće Južnoafrikanca Kevina Andersona u reprizi ovogodišnjeg finala Vimbldona.

Novak je tada slavio sa ubedljivoh 3:0 i kako sada igra, nije nemoguće da nastavi neverovatnu seriju bez izgubljenog seta na turniru.

To će svakako biti teško ostvariti jer je i Anderson na svom debiju na ATP tur finalu prikazao odlične partije.

"Kevin igra odličan tenis. To nije samo na ovom takmičenju, nego cele sezone. Ovo mu je i definitivno najbolja sezona i nastavio je da odličnim igrama i tokom ove nedelje. Možda je izgubio taj meč od Federera, ali agresivan je i servira odlično, tako da znam šta mogu da očekujem", rekao je Đoković posle pobede nad Čilićem.

Protiv tenisera iz Hrvatske je zabeležio 17. pobedu u njihovom 19, okršaju. Ključ je bio taj-brejk prvog seta. Ceo početni set je bio izjednačen.

"Znao sam pre početka meča da sam se kvalifikovao zab polufinale. Znao sam i protiv koga ću igrati u subotu uveče. Bilo je lako igrati posle svega toga. Bio sam u sličnim situacijama i ranije. I Marin i ja smo želeli pobedu od prvog poena, bio je to veoma neizvestan meč, odlučio je taj-brejk početnog seta", priznao je Đoković.

Podsetili su ga da je u jednom momentu u ovom meču imao čak 31 uzastopni poen na svoj servis.

"Ne znam koliko sam poena u nizu osvojio. Znam da sam dva ili tri servis gema dobio sa nulom. Šta znam, možda nije toliko bitan servis koliko je prvi udarac posle njega. Pokušavam da pri servisu više idem na preciznost nego na brzinu. Igrao sam ove nedelje protiv odličnih servera, ne takmičim se sa njima u brzini", zaključio je prvi teniser sveta.

U prvom polufuinalu od 15 časova igraće Rodžer Federer i Aleksander Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: