Runi: Poslednjih godina u Junajtedu sam bio posramljen

Engleski fudbaler Vejn Runi rekao je da se poslednjih godina u Mančester junajtedu osećao posramljeno jer je prestao da bude od velike koristi timu.

Izvor: MLJ

Petak, 16.11.2018.

14:50

Runi: Poslednjih godina u Junajtedu sam bio posramljen
Getty images

Runi je Junajtedu dao najbolji deo svoje karijere jer je došao kao 18-godišnji momak, a otišao 32-godišnjak.

"Postoje trenuci kad posumnjate u sopstvene mogućnosti i zapitate se „da li ste dovoljno dobri.. To mi se dogodilo kad je Murinjo odlučio da me izostavi iz tima. Verovao sam mogao da se vratim u startnu postavu, ali nikad nisam dobio šansu. Ušao sam na minut u finalu Lige Evrope, baš kao i protiv Sautemptona u finalu Liga kupa i ako ćemo iskreno, nije mi bilo prijatno, osećao sam se posramljeno", rekao je Runi, prenosi Goal.com.

Tada mu je, kako kaže, bilo neprijatno i mislio je da bi mogao da napusti klub.

"Murinjo mi je u jednom trenutku prišao i rekao kako želi da ja podignem trofej, iako sam pomislio 'zašto ja, kad nisam ni igrao'. Bio je uporan, ispunio sam mu želju, jer je to bio njegov prvi trofej na klupi Mančestera. Ipak, znao sam da moram da krenem negde dalje"
, kaže Runi.

Poslednje godine u Junajtedu nisu bile i jedine kada je bio zabrinut za svoju formu.

"Ima perioda u karijeri kada imate manje samopouzdanja i sumnjate u sebe. Mislim da je bio takav period u Junajtedu i 2006/2007. kada sam davao golove i onda odjednom nisam mogao da pogodim ništa",
rekao je Runi i objasnio da je to zbog velike ljubavi prema fudbalu, sa čim ide veliki trud i sledstveno – utoliko veća frustracija.

Njega su posle oproštajne utakmice i pobede nad SAD 3:0 saigrači hvalili da je odigrao ključnu ulogu, a Fabijan Delf je opisao to kao "svežinu u timu".

Runi je u četvrtak odigrao 120. i poslednju utakmicu za "Tri lava", a pre toga je 13 godina igrao za Mančester junajted, jednu za Everton pre odlaska u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: