Ristić: Primiti 91 poen kod kuće – neprihvatljivo

Dušan Ristić, centar Crvene zvezde, bio je veoma nezadovoljan nastupom svoje ekipe protiv Monaka.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

22:00

Ristić: Primiti 91 poen kod kuće – neprihvatljivo
Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:75, pred svojim navijačima u sedmom kolu Evrokupa.

Francuzi su se revanširali Beograđanima za poraz na startu takmičenja u Monte Karlu od 66:63. Bio je to drugi uzastopni neuspeh crveno-belih koji još nisu obezbedili plasman u Top 16 fazu.

"Desilo se to da smo odigrali veoma lošu utakmicu. Dali su nam 91 poena što je, za našu ekipu i filozofiju odbrane koju imamo, potpuno neprihvatljivo. Posebno kod kuće. To je ključ poraza. Iz tako loše odbrane ne možemo ni da očekujemo dobar napad", rekao je Ristić.

Centar "crveno-belih" kaže da su svi u ekipi svesni šta ne valja.

"Očigledno da nešto nije štimalo u poslednje dve utakmice. Znamo otprilike šta je to, taktički smo okej, kao i ono što nam trener priča. Nismo ušli u utakmicu sa dobrom energijom i ne možeš na svom terenu da u prvoj četvrtini primiš skoro 30 poena. Moramo da se na treningu mnogo više da se zalažemo kako bismo ispravimo neke greške poput skokova u napadu, izgubljenih lopti... "

Za kraj, naveo je da težak period može pozitivno da utiče na njegov tim, ukoliko se izvuku pouke.

"Sad nema negativnog, možemo samo da izvučemo pouke. Već sutra ćemo gledati utakmicu, videti gde smo grešili i pokušati da ispravimo te greške što je pre moguće. Nijedan tim ne može da odigra perfektno celu sezonu i da ide uzlaznom putanjom. Ove stvare su normalne za jednu ekipu, ali je bitno kako ćemo reagovati – da li ćemo se trgnuti ili ćemo nastaviti da igramo ovako. Mislim da ovo može da bude dobar test karaktera naše ekipe", zaključio je Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: