Zbog ovoga je omiljen – Kante odbio Čelsijev "prljavi novac"

Francuski defanzivni vezista N’Golo Kante mnogo puta je oduševljavao fudbalsku javnost svojom dobrotom i skromnošću.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

18:51

Zbog ovoga je omiljen – Kante odbio Čelsijev
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Jedan od najboljih igrača sveta na toj poziciji poznat je kao veoma miran i fin momak, a sada je učinio novo delo koje je vredno divljenja.

Igrač Čelsija odbio je da deo plate od "Plavaca" dobija preko of-šor kompanije i zahtevao da mu se novac u potpunosti isplaćuje regularnim tokom.

Francuski "Medijaset" (Mediaset) je, pozivajući se na saznanja "Futbol liksa" (Football leaks), objavio da je da je N’Golo odbio predlog da 20% plate dobija preko of-šor kompanije u nekoj od zemalja koje se smatraju "poreskim rajem".

Još nije potvrđeno da je predlog stigao od uprave Čelsija, ali se klub nalazi pod istragom "Fudbal liksa" koji nedeljama objavljuje informacije o prljavim poslovima na "Stamord Bridžu".

Taj novac bi bio prikazan kao profit od prodaje marketinških prava (prava na lik fudbalera), što je Francuz odbio. U početku je bio za to da novac dobije preko određene kompanije, međutim čim je saznao o čemu se radi rešio je da se ne upušta u mutne radnje.

"N’Golo je bio odlučan, jednostano je hteo normalnu platu. Kada je pročitao brojne medijske članke o pravama na lik fudalera i istragama o izbegavanju poreza drugih fudbalera i klubova, bio je veoma zabrinut da će predlog koji mu je bio upućen izazvati pitanja poreskih vlasti. Odlučio je da ništa ne rizikuje", rekao je jedan od njegovih finansijskih savetnika.

U tekstu se navodi da je, šest nedelja pre transfera Kantea u Čelsi iz Lester sitija, kompanija iz Džezija pod nazivom "NK Promoušns" (NK Promotions), pokušala da 10 odsto zarade igrača prijavi u inostranstvu kako bi izbegla porez.

Za sada nije otkriveno da li je ovu kompaniju osnovao Čelsi ili neko od Kanteovih rođaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: