Derbi grupe u "Pioniru", Čanak je položio ispit koji čeka Trinkijerija

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju takmičenje u Evrokupu, gde Zvezda igra protiv Monaka, a Partizan protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

Izvor: MLJ

Sreda, 14.11.2018.

11:50

Derbi grupe u
StarSport

Zvezda dočekuje Monako u hali "Aleksandar Nikolić" od 19 sati, a sat vremena ranije Partizan igra u Sankt Peterburgu.

Zenit se pred ovu sezonu pojačao Brendonom Dženingsom, ima još nekoliko dobrih napadača, ali su rezultati bili promenljivi.

Partizan je pre mesec dana pobedio na svom parketu 89:82, pa je tada "ispit" protiv Zenita "položio" Nenad Čanak. Na tom meču Brendon Dženings nije igrao. U međuvremenu, crno-beli su doveli novog trenera Andreu Trinkijerija i zaigrali bolje.

"Ekipa Zenita ima mnogo talenata, moramo birati najbolji pristup – fizički i mentalni, da ih držimo u odbrani. Moramo bolje zagrađivati, bolje se kretati bez lopte i igrati zajedno. Na utakmici sa Zenitom u Beogradu podrška navijača je kompletno promenila ritam igre. Ovog puta ćemo morati sami da se izborimo. Idemo korak po korak", rekao je Trinkijeri pred ovaj meč.

On ima i zadatak da Partizan podigne sa šestog mesta grupe C (skor 2-4), dok je Zenit posle šest odigranih utakmica treći sa tri pobede i poraza.
StarSport
Nešto bolje u Evropi ide večitom rivalu crno-belih - ekipi Zvezde. Milan Tomić je svoj tim predvodio do prvog mesta grupe A, u kojoj kao i Monako ima četiri pobede i dva poraza.

Crveno-beli iz Beograda su već jednom pobedili francuski tim u gostima 66:63, ali je Monako pokazao da ume da iskoristi popuštanja odbrani. Adut Zvezde je zdravstveni bilten igrača jer nema povređenih, pa će Tomić moći da računa na najjači sastav.

"Očekuje nas čvrsta teška utakmica, protiv ekipe koja puno igra u tranziciji, i koja dosta zavisi od igre svojih bekova koji nameču ritam: Nidama, Džonsa i Robinsona, ali im je napadačka igra takođe dosta zasnovana i od 'pik' igre sa Kikanovićem koji je i ključni igrač Monaka.Ne treba zaboraviti ni nekoliko dobrih francuskih igrača koji dosta utiču na igru tima. Sve u svemu, fizički jak tim, dobra ekipa koja se bori za vrh tabele. Odigrali smo jedan meč, sada se već poznajemo, i neće nam biti lako", rekao je Tomić.

Zvezdi dobro ide i u ABA ligi, pošto je klub sa Malog Kalemegdana nedavno ubedljivo slavio i na neugodnom gostovanju u Ljubljani protiv Olimpije i još u tom takmičenju nema nijedan poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: