Dobra partija Jokića, Hjuston produbio krizu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Hjuston Rokitsa u noći između utorka i srede 109:99.

Izvor: MLJ

Sreda, 14.11.2018.

08:08

Dobra partija Jokića, Hjuston produbio krizu Denvera
Getty images

Forma koju su Nagetsi prikazivali na početku sezone kada su u prvih deset utakmica poraženi samo od Los Anđeles Lejkersa je za sada prošlost.

Srpski centar Nikola Jokić je odigrao 33 minuta i odigrao je solidno, ali ne dovoljno da se zaustave Kris Pol i Džejms Harden.

Jokić je ubacio 14 poena (6/14) i imao 12 skokova, sedam asistencija i dve ukradene uz tri izgubljene lopte.

Monte Moris je kod Nagetsa imao 19, a Džamal Marej i Geri Heris po 15 poena. Kod "Raketa" je najefikasniji bio Klint Kapela sa 24 poena, 22 je dodao Harden, a 21 Pol, s tim što je "Brada" imao i 11 asistencija.

Posle tri minuta igre, "giv end gou" asistencije Jokića, pa onda i trojke Herisa za 7:5, činilo se da će Nagetsi ući u svoj prepoznatljivi napadački ritam. Hjuston potom pravi seriju i stiže do 13:7, što prekida srpski centar "zidanjem" pod košem i Denver nekoliko napada kasnije preuzima vođstvo.

"Grumenje" je prednost imalo sve do početka druge deonice (40:33), a do poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Huančo Ernangomes je na startu drugog poluvremena pogodio trojku za +3 svoje ekipe, ali Hjuston tada preuzima kontrolu meča i poenima Erika Gordona u finišu treće deonice odlazi i na +10, 86:76.

Denver je nakon toga napao u četvrtoj četvrtini, smanjio zaostatak, ali su "Rakete" odbile nalet i pobedile.

Odbrana Nagetsa, koja je nekoliko puta ove sezone "vadila fleke" loših perioda u napadu, ovog puta u više navrata nije imala pravih rešenja i Hjuston je ostvario drugu uzastopnu pobedu posle katastrofalnog starta sezone.

Denver je treći sa skorom 9-5 na Zapadu, dok je Hjuston 12. sa šest pobeda i sedam poraza.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: