Zvezda protutnjala kroz "Stožice" za 7/7 u ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak posle sedam kola u ABA ligi, pobedom nad Olimpijom u Ljubljani.

Izvor: B92

Subota, 10.11.2018.

16:45

Zvezda protutnjala kroz
Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer

"Crveno-beli" nisu blistali u "Stožicama", ali su stigli do sedmog trijumfa u regionalnom takmičenju, rezultatom 83:60.

U prestonici Slovenije viđena je poprilično loša košarkaška predstava u prvih 20 minuta, bez ritma i sa mnogo faulova, pa će trener Milan Tomić verovatno biti zadovoljan samo drugim poluvremenom.

Srpski klub mučio se sa ličnim greškama, već u ranoj fazi druge četvrtine Džo Reglend, Branko Lazić i Stratos Perperoglu imali su po tri faula, zbog čega nisu dobili preveliku minutažu, ali to domaćini nisu uspeli da iskoriste.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Njih je u napadu odmenio Bili Beron od kojeg je sve zavisilo u organizaciji igre Zvezde, a meč je prelomljen u finišu druge i početkom treće četvrtine.

Tada su "crveno-beli" došli do desetak poena prednosti, rešili je u svoju korist sa 22:13 i povratka za domaćina nije bilo. Nisu srpski igrači skidali nogu sa "papučice gasa" i malo je falilo da razlika bude veća i od 30 poena.

Spomenuti Beron je bio najbolji pojedinac sa 15 poena, uz 6asistencija, Mohamed Faje je dodao 12 i uhvatio 6 lopti, a Ognjen Dobrić i Maik Cirbes su meč završili sa po 10 poena.

U redovima "Zmajčeka", Rejnolds je bio najbolji sa 17 poena i 6 uspešnih dodavanja, a daleko iza njega bio je Lapornik sa osam.

U narednom kolu, Zvezda dočekuje Mornar u Beogradu, dok Olimpija gostuje Igokei.

IV četvrtina:

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
10' Nastavio je srpski šampion da igra lepršavo i veoma raznovrsno u finišu susreta. Razigrali su se Čović i Cirbes, pa je prednost rasla i do +29. Mesiček je ublažio katastrofu trojkom, isto je učinio i Rejnolds, da bi Rebec sa slobodnih bacanja postavio konačnih 60:83.

36' Najlepši trenutak na utakmici – alej-up Reglenda i Simanića, a mladi košarkaš Zvezde prikucava loptu za novu najveću prednost.

35' Uprkos tome što je timu Milana Tomića koncentracija pala sredinom poslednje četvrtine, Olimpija nije uspevala da se približi. Rebec je pogodio drugu trojku, pre nego što je Beron odličnim flouterom vratio +20.

33' Beron lepo probija kroz srce reketa i postiže prve poene u nastavku za 50:69.

32' Slovenci bukvalno nisu mogli da se sastave u napadu. Zvezda nije morala da igra neku preteranu odbranu jer su domaći igrači birali vrlo loša rešenja.

31' Perperoglu nastavlja da promašuje, Olimpija takođe, a Majkl Odžo da dominira pod obručima. Lagano okreće čuvara i povećava na 49:67.

III četvrtina:

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
30' Cirbes je nastavio sa sjajnom rolom u ovom kvartalu, dobar je bio i Boriša Simanić, a prednost "crveno-belih" je konstantno rasla. Rejnolds je trojkom prekinuo mučenje Olimpije za 49:65 pred poslednju četvrtinu.

27' Senegalac se brzo ispravio, sačekao je povratnu loptu Perperoglua i pogodio trojku za novu najveću prednost – 46:59.

26' Mirza Begić naslanja loptu na tablu pre rampe Cirbesa, ali domaćin potom ne koristi grešku Fajea u ranoj fazi napada.

25' Perperoglu je zaradio već četvrtu ličnu, ali je ostao na parketu. Beron je probio, dobio rampu od Lazića, ali je "otpadak" završio u rukama nemačkog centra koji prikucava za dvocifren višak – 44:54.

23' Špan je konačno pogodio za Olimpiju van linije 6,75, ali "crveno-beli" su nastavili da sjajno realizuju slobodna bacanja, pa je posle pogodaka Cirbesa regionalni šampion poveo rezultatom 43:52.

21' Po povratku sa pauze Mohamed Faje vezao je pet poena i povećao prednost svog tima, dok domaći nisu uspeli da dođu do poena u prvim napadima.

II četvrtina:

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
20' Mnogo konfuzije je viđeno u finišu poluvremena koji je i Lazić sačekao na klupi jer je postao treći igrač gostiju sa po tri faula. Promašaji su "prštali" sa svih strana sve do trojke Dobrića na pet sekundi do kraja. Tada je i postavio konačnih 36:43 pred odlazak na odmor.

18' Ulaskom Odža umesto Cirbesa Zvezda je dobila dominaciju i u ofanzivnim skokovima, koji su doneli dodatne napade. Rejnolds je držao Olimpiju u igri, a Dobrić pogodio trojku. Posle penala Odža Zvezda je povela 33:39.

16' Nastavili su se problemi "crveno-belih" sa ličnim greškama, Reglend je morao da presedi dobar deo na klupi, a na drugoj strani je Lazić istrčao kontru i dva puta uhvatio ofanzivni skok za 31:32.

13' Sada je Čović proigrao i zahuktalog Dobrića koji nastavlja seriju, pa trener Olimpije prekida meč tajm autom.

12' Kako je protekla prva, tako je počela i druga deonica – ličnim greškama. Stratos Perperoglu, koji je prethodno lepo položio, zaradio je svoju već treću i na parket je morao po prvi put Boriša Simanić. On je u sledećem napadu izdržao kontakt i pogodio uz faul, donevši preokret za 25:27.

11' Odlično je Lazić prošao i proigrao Marka Simonovića, koji zakucava za 25:23.

I četvrtina:

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
10' Brzom serijom od pet poena Beron i Odžo vraćaju prednost "crveno-belima", ali sjajno odgovara Skoti Rejnolds. Četvrtina u kojoj je viđeno 17 ličnih grešaka završena je vođstvom Olimpije 23:22.

7' Rejnolds je nastavio da nosi Slovence i stigao već do sedam poena, a u igru je u međuvremenu ušao i Filip Čović jer je Reglend zaradio dva faula. Beron je sada završavao akcije i Zvezda je imala minimalnu prednost do druge lične Lazića, koji je faulirao Lapornika pri šutu za tri. Sva tri je realizovao za 16:14.

5' Ušlo se u nešto nervozniji period tokom kojeg je Radulović dobio nesportsku ličnu grešku. Ali nisu uspeli igrači Milana Tomića to da kazne – Rejnolds je iz teške pozicije pogodio, posle čega je Cirbes napravio dve brze lične greške. Zbog toga je reagovao trener Zvezde i uveo Majkla Odža.

3' Gostujući tim je igrao sjajno u napadu, dok je na drugoj strani Rebec postigao trojku za prve poene Olimpije. Beron je uzvratio istom merom, a onda upisao i dve asistencije za vođstvo od 5:8.

1' Zvezda je dobila podbacivanje i već posle tri sekunde je Branko Lazić došao do koša. Fauliran je pri polaganju i sa slobodnih bacanja je doneo prvu prednost Zvezdi – 0:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: