Jokanović: Poraz od Zvezde neće uticati na Liverpul

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović svestan je da njegov tim mora da počne da pobeđuje ukoliko želi da sačuva posao i ostane na kormilu ekipe iz Londona.

Izvor: Z.K.

Petak, 09.11.2018.

15:05

Jokanović: Poraz od Zvezde neće uticati na Liverpul
Photo by Michael Regan/Getty Images

Ipak, pred njegovim izabranicima je težak zadatak, u nedelju od 13 časova igraju na "Enfildu" sa Liverpulom,a tamo je teško osvojiti bodove.

Jokanović je rekao da nije spreman da razgovara o svojoj budućnosti i da rauzmišlja trenutno jedino o okršaju sa timom Jirgena Klopa.

"Ovde sam da bismo pričali ne o mojoj budućnosti, već o sadašnjem trenutku. Razgovarali smo u klubu ovih dana o tome kako da napredujemo, da budemo konkurentniji. Cilj je da poboljšamo igru i da počnemo da pobeđujemo", izjavio je Jokanović medijima u Londonu.

Ulogu favorita u narednom meču logično je prepustio "crvenima".

"Ne tražim najbolja četiri ili najboljih 11, ne tražim najbolje igrače, nego najbolji tim koji može da pobedi. Nismo imali dobre rezultate, ali nisu u pitanju najbolji igrači. Liverpul ima opasan tim, tako da moramo zajednički da radimo i pokažemo da smo pravi tim, moramo ući hrabro u bitku. Moramo se dobro braniti, takođe mi trebaju igrači koji će da napadaju prostor, koji mogu da dobijaju duele i trče da pokriju saigrača, to jer način za oporavak. Ako ljudi samo trčkaraju i misle da nam za to sledi nagrada, pogrešno je", smatra Jokanović.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Kaže da ne veruje da će Liverpul biti pod utiskom poraza od Crvene zvezde.

"Svaki poraz boli. Oni su izgubli, ali nas možda boli i više naši porazi. Liverpul će pokazati nešto drugačije nego na prošloj utakmici. Moramo biti motivisani za borbu, ne odustajati, u našim planovima postoji način kako možemo da dođemo do bodova. Borićemo se i učiniti navijače ponosnim. Rezultat je važan, ali ako smo zbunjeni, uplašeni i igramo kao deca, neće biti dobro. Razlika između mene i Klopa je što on ima ovaj tim već tri godine, a ja tri meseca, tako da ne verujem da će ih pogoditi poraz iz Beograda, imaju dovoljno kvaliteta", dodao je Jokanović.

Rekao je i da nema vremena za tračeve o otkazu i dodao da je Skot Parker, koji se pominje kao njegov mogući naslednik, ustvari njegov izbor.

"Skot je moj izbor, u štampi se valja mnogo imena, ali kada ste pri dnu tabele, spekulacije su normalne. Nemam vremena za tračeve, nisam iznenađen time, to je ovde tradicija. Znam da verujem u sebe, svoje igrače i ljude oko nas. Svi moramo da napravimo korak unapred. Razmak između tuimova na dnu nije veliki. Moramo se probuditi, a ako izgubimo, morano znati zašto se to dogodilo. Kožu treba prodati skupo. Nekoliko puta sam pre meča rekao kako smo spremni za borbu, ali da ne pokazujemo dovoljno ambicije, to mora da se promeni", zaključio je bivši igrač i trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: