Matić: Siti je čudo, ali u derbiju Mančestera sve je moguće

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić očekuje palen derbi grada Mančestera protiv šampiona sa "Etihada". Susret se igra u nedelju od 17.30.

Izvor: Z.K.

Petak, 09.11.2018.

11:15

Matić: Siti je čudo, ali u derbiju Mančestera sve je moguće
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Siti vodi na tabeli Premijer lige sa 29 bodova i veliki je favorit, ali serija dobrih rezultata u poslednje vreme daje nadu Junajtedu da može ostvariti dobar rezultat.

Tim Žozea Murinja je u poslednjih nekoliko nedelja osvojio 10 od mogućih 12 bodova u ligi, a u sredu su ostvarili veliku pobedu u Ligi šampiona na gostovanju Juventusu (2:1).

"Očekujem veoma tešku utakmicu. Siti ima dobar tim, igraju dobar fudbal, postižu veliki broj golova na svakom meču, ali i mi imamo određene kvalitete koji mogu doći do izražaja", izjavio je Matić za klupski sajt Junajteda.

Srpski fudbaler, koji je protekle nedelje došao na udar kritičara zbog odbijanja da nosi na dresu cvetić maka, u znak sećanja na poginule britanske vojnike iz Prvog svetskog rata, svestan je koliko će biti teško protiv Aguera, Silve, Sterlinga i ostalih igrača "građana".

"Moramo da zaustavimo njihove nalete, postoji način za to i menadžer to dobro zna. Pripremićemo se maksimalno za utakmicu. Očekujem težak duel, ali u derbiju je sve moguće. Mislim da sada svi verujemo da smo dobri kao tim, mentalno smo snažniji. Poslednja serija rezultata daje nam samopouzdanje, zaslužili smo pobede i nadam se da ćemo nastaviti u istom stilu", dodao je Nemanja.
Photo by Michael Steele/Getty Images
Prošle sezone Siti je na "Etihadu" imao 2:0 na poluvremenu da bi Junajted u drugom delu meča načinio spektakularan preokret za pobedu od 3:2.

"Sećam se da nam je tada na poluvremenu bilo jako teško pre nego što je menadžer ušao u svlačionicu. Seo je i rekao nam kako veruje da možemo da preokrenemo rezultat. Rekao je da smo u prvih 20 minuta, pre prvog primljenog gola, bili bolji tim i tražio je da nastavimo tako u drugom poluvremenu. Rekao je da ako nastavimo tako da igramo, da imamo šansu i to smo i uradili. Pogba je postigao dva gola, Smoling treći, bio je to čudesan povratak. Naši navijači su bili ponosni na nas. Bio sam posebno srećan zbog toga što smo ih učinili srećnim i što nismo dozvolili da Siti osvoji titulu direktno u meču protiv nas", podsetio je Matić.

Iskusio je mnoge derbije, ali kaže da je ovaj nešto posebno.

"Derbi susreti su uvek nešto posebno, jer igraju lokalni rivali. Mančesterski derbi je za naše navijače najvažnija utakmica sezone. Nekoliko dana pre utakmice stvori se posebna atmosfera. I mi kao igrači osećamo da je to nešto posebno jer je to jako bitno za naše navijače i sve u klubu", zaključio je reprezetativac Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: