Beker: Bilo je sjajno dok je trajalo, nedostaje mi rad sa Novakom

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, priznao je da je uživao u saradnji sa prvim teniserom sveta i da mu nedostaje taj period.

Izvor: Z.K.

Utorak, 06.11.2018.

16:44

Beker: Bilo je sjajno dok je trajalo, nedostaje mi rad sa Novakom
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Beker i Novak su sarađivali gotovo tri godine tokom kojih je Đoković osvojio šest grend slem titula. Rastali su se u decembru 2016. godine.

Nemac je u "The One Show" programu na BBC-u pričao o tom vremenu sa dosta emocija kao i o razlozima koji su doveli do prekida saradnje.

"Bio je to prelep period, tri godine zajedničkog rada. Nedostaje mi to vreme, ali sve ima svoj kraj. Novak je imao problema sa povredom, operaciju, a bio je pomalo i prezasićen tenisom. Nije više bilo potrebe za mnom u timu", rekao je Beker.

Pre šest meseci Đoković je obnovio saradnju sa Marjanom vajdom, vratio je i kondicionog trenera Gebharda Fila-Griča i to je dalo rezultate. Sa 22. pozicije sredinom juna, dospeo je ovog ponedeljka na prvo mesto ATP liste.

"Ostali smo bliski, često se čujemo i mogu da kažem da sam srećan zbog njegovog povratka. Na početku godine nije izgledao sjajno. Bio je van top 20, povređen i kao da je izgubio tu šampionsku autu. Na Vimbldonu je sve profunkcionisalo, osvojio je turnir i tako je sve krenulo", podsetio je trostruki šampion Vimbldona i nekadašnji broj jedan.

Novaka uskoro očekuje nastup na ATP tur finalu u Londonu i Beker smatra da je njegova grupa u kojoj su i Aleksander Zverev, Marin Čilić i Džon Izner teža od one u kojoj su Rodžer Federer, kevin Anderson, Dominik Tim i Kei Nišikori.

"Po meni, Novakova grupa je teža. Zverev, Čilić i Izner, tu neće biti nimalo jednostavno. U drugoj grupi ima dobrih servera, Anderson na primer, koji voli uslove u dvorani. I Federer ima ubitačan servis", poručio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: