Novak se izjednačio sa Rodžerom – peti put "broj 1" na kraju godine

Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti posle neočekivane odluke Rafaela Nadala.

Izvor: LN

Ponedeljak, 05.11.2018.

17:10

Novak se izjednačio sa Rodžerom – peti put
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Nadal, donedavno prvi na svetu, odlučio je da se posle Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na "tron", ali ne više.

Posle oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera, te je teoretski nemoguće da ne bude "broj 1" na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, tako da se on i Đoković ne mogu sastati u grupnoj fazi, tj. pre polufinala.

Na tom turniru su pored njih dvojice učešće obezbedili i Zverev, Anderson, Čilć, Tim, a umesto Nadala i Del Potra ušli su Nišikori i Izner. Borna Ćorić i Karen Hačanov, šampion u Bersiju, "vrebaju" svoju priliku sa strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: