Janković: Došao sam u Partizan da ginem

Košarkaši Partizana večeras će se, u 4. kolu Evrokupa, sastati sa Asvelom od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

09:24

Janković: Došao sam u Partizan da ginem
Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da je duel protiv Asvela u 4. kolu Evrokupa višestruko bitan, a posebno jer može da donese plasman u narednu fazu.

Crno-beli su u negativnoj seriji od tri poraza na tri gostovanja (Mornar, Valensija, Krka) i sada je prilika da se ostvari trijumf na domaćem terenu.

"Utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. Asvel je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada medju kvalitetnije ekipe u ovom takmičenju. Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji mogu da naprave razliku", izjavio je Čanak za klupski sajt.

Stefan Janković, koji je stigao među crno-bele kao slobodan igrač, u ponedeljak je odradio prvi trening sa novim saigračima, a danas bi mogao da se nađe u timu protiv Asvela.

"Dugo je sve ovo trajalo, ali šta da radim. Sada je super, trenirao sam, čekao i sada moram da se što brže uklopim u ekipu. Zahvalan sam za sve ovo. Kada igraš za klub kao što je Partizan znaš kakva su očekivanja. Ja u svaku utakmicu ulazim da pobedim. Želim da kao i uvek u karijeri pokažem srce, da ginem na terenu. Saigrači su me super dočekali, mi smo dobri, družimo se. I prošle godine sam, na primer, na Novicu Veličkovića gledao kao na starijeg brata. Sve ostalo je napumpano", objasnio je Janković za "Sportklub" svoj dolazak u Partizan posle igranja u Crvenoj zvezdi.

O protivniku Partizana u Evrokupu kaže:

"Asvel je dobra ekipa, igraju brzo, dobro trče, pojedinačno su kvalitetni. Mi moramo da igramo sa energijom, biće sjajna atmosfera", rekao je Janković.
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: