Novi poraz Lejkersa, Vučević i Dončić vodili do pobede

Los Anđeles Lejkersi izgubili su i treću utakmicu na startu sezone, ovog puta od San Antonija posle produžetka 143:142.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

08:30

Novi poraz Lejkersa, Vučević i Dončić vodili do pobede
Photo by Harry How/Getty Images

Lebron Džejms je upisao 32 poena uz 14 asistencija i osam skokova, ubacio je i trojku za produžetak, ali sve to nije bilo dovoljno da se Lejkersi pomere sa mrtve tačke i zabeleže prvu pobedu. Efikasniji od Lebrona bio je Kajl Kuzma sa 37 poena, osam skokova i tri asistencije, međutim, Peti Mils je sedam sekundi pre kraja utakmice pogodio sa poludistance za konačnih 143:142 i neutralisao učinak tandema iz Los Anđelesa. Lamarkus Oldridž je predvodio San Antonio sa 37 poena, deset skokova i pet asistencija, a njemu uz rame bio je Demar Derozan (32 poena, osam skokova, 14 asistencija). Golden Stejt je pobedio Finiks Sanse sa 123:103, a posle prve dve četvrtine koje je domaćin dobio sa 32:23 i 38:24 bilo je jasno da će Veriorsi upisati treću pobedu. Stef Kari je bio najefikasniji sa 29 poena, imao je i četiri iskoka i osam asistencija, a pratio ga je Kevin Durant sa 22 poena. U ekipi koju s klupe vodi Igor Kokoškov najbolji je bio Devin Buker sa 28 poena, a poen manje upisao je Ti-Džej Voren. Produžetke su igrali i Portlan i Vašington – 124:125. Domaćin je na 13 sekundi do kraja regularnog dela imao 111:108, ali je Bredli Bil trojkom poravnao rezultat, da bi Jusuf Nurkić promašio šut za dva poena. Meč je trojkom prelomio Markif Moris, a on je ujedno sa 28 poena bio najefikasniji igrač Vašingtona. Bil je postigao 25, uuz osdam skokova i sedam asistencija. U poraženom timu Demijen Lilard je postigao 29 poena, dok je Jusuf Nurkić meč završio sa 22, uz 18 skokova. Boston je na Istoku nastavio da igra po sistemu toplo-hladno, jedna pobeda, pa poraz, pobeda, poraz. Bolji od njih bio je Orlando, koji je u prvoj četvrtini napravio razliku (28:19) i održavao je do kraja meča – 93:90. Partiju večeri u timu Orlanda odigrao je Nikola Vučević, koji je sa 24 ponea bio najefikasniji igrač, a uz to je imao i 12 skokkova, asistenciju i tri „krađe“. U poraženom timu Kajri Irving je zabeležio 22 poena, osam skokova i peta asistencija. Boston je, doduše, u jednom trenutku prišao na 91:90, imao je i šut za izjednačenje u poslednjim sekundama meča, ali Irving i Hejvord nisu bili precizni. Luka Dončić je ponovo odigrao dobru partiju u pobedi Dalasa nad Čikagom – 115:109. Sa 19 poena i šest asistencija bio je jedan od boljih u domaćem timu, a efikasniji od njega bio je samo Vesli Metjus koji je upsiao poen više od talentovanog Slovenca. Zak Lavin je u Čikagu bio bolji od ostalih, a meč je završio sa 34 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: