Trener Voždovca: Cilj je plasman u plej-of

Novi trener fudbalera Voždovca Dragan Aničić rekao je da je napravio pravi potez dolaskom u taj klub i naveo da je cilj ekipe da se plasira u plej-of Superlige.

Izvor: LN

Utorak, 16.10.2018.

16:31

Trener Voždovca: Cilj je plasman u plej-of
Foto: Starsport

"Kada vas neko pozove i jasno pokaže želju da vas angažuje iako imate angažman u drugom klubu, iako ima mnogo slobodnih trenera, to govori o želji da zajedno napravite nešto veliko. Ja sam to prepoznao posle prvog razgovora sa direktorom i nisam imao sumnju, a i dalje je nemam, da je ovo pravi potez i da ćemo zajedno vratiti Voždovac tamo gde je bio u bliskoj prošlosti", rekao je Aničić.

Posle 11 kola u Super ligi Srbije Voždovac je 12. na tabeli sa 11 bodova.

"Ambicije kluba pre početka prvenstva bile su da klub bude u plej-ofu. Nisam od onih koji traže alibi, možda situacija nije takva, ali moje ambicije jesu da Voždovac igra plej-of. U bliskoj budućnosti da bude među prvih četiri, pet ekipa u Srbiji, jer mislim da klub ima potencijal za to, u igračkom, infrastrukturnom i organizacionom smislu", naveo je Aničić.

Aničić je u prethodne dve godine predvodio Mačvu, a na klupi Voždovca zamenio je Branka Vojinovića.

On je zahvalio Mačvi koja je pokazala poštovanje i toleranciju za njegovu želju da preuzme Voždovac i istakao da je imao veoma korektan odnos sa upravom kluba, igračima i navijačima.

Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić zahvalio je bivšem treneru i stručnom štabu na profesionalizmu, kao i direktoru omladinske škole Jovanu Damjanoviću, koji je preuzeo klub u teškom periodu.

Govoreći o novom treneru, Grkinić je rekao da je on u BSK iz Borče i Mačvi napravio zapažene rezultate.

"Čim se pojavila mogućnost da možemo da ga angažujemo, nismo oklevali ni minuta. On je želja svih nas, počev od mene kao direktora, do predsednika kluba Marka Zdravkovića, ali i svih ljudi u klubu. Svojim radom je pokazao o kakvom se stručnjaku radi", dodao je Grkinić.

On je zahvalio predsedniku Mačve Ivici Kralju što je odobrio odlazak trenera u toku sezone.

"Jedan veliki gospodin u srpskom fudbalu. Znam da nije lako pustiti trenera u jeku sezone i zbog toga je pokazao veličinu. Draganu želim mnogo sreće u našem fudbalskom klubu. Imaće potpunu slobodu u odlučivanju, punu podršku svih u klubu i znam da će zajedno sa nama napraviti rezultat", naveo je Grkinić.

Generalni direktor beogradskog kluba rekao je da je i dalje želja plasman u plej-of, ali da ekipa neče biti pod bilo kakvim imperativom.

"Želimo pre svega da se vratimo našim igrama i onome po čemu je Voždovac bio prepoznatljiv, a naravno uz to će sigurno doći rezultati. Drago nam je da je Dragan pokazao želju da dođe kod nas, jako dobro poznaje klub i igrački kadar Voždovca", naveo je Grkinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: