Čelsi ne proteruje rasiste, vodi ih na "ekskurziju"

Londonski Čelsi je odlučio da se bori protiv rasizma na svojim tribinama, ali neće terati rasiste sa tribina - umesto toga, vodiće ih na "ekskurzije".

Izvor: MLJ

Četvrtak, 11.10.2018.

16:15

Čelsi ne proteruje rasiste, vodi ih na
Getty images

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič je jevrejskog porekla, ali se protivi da oni koji imaju rasističke ispade na Stamford Bridžu budu proterani sa stadiona.

Umesto toga klub želi da ih vodi u Aušvic, najveći nemački koncentracioni logor iz Drugog svetskog rata, gde bi bili na predavanjima o holokaustu i rasizmu.

"Ako jednostavno proterate ljude, nikada neće promeniti svoje ponašanje. Ova politika im daje šansu da shvate šta su uradili i požele da urade drugačije. U prošlosti bismo ih proterivali na tri godine. Sad hoćemo da im kažemo 'uradili ste nešto loše. imate mogućnost - možemo da vas proteramo ili da provedete neko vreme sa našim ljudima i shvatite šta se uradili pogrešno", rekao je za San Čelsijev Brus Bak.

On kaže da nije lako identifikovati sve u grupi, ali je moguće izdvojiti neke od njih i edukovati ih.

Čelsi je septembra prošle godine kritikovao deo svojih navijača zbog anti-semitskog ponašanja na utakmici sa Totenhemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: