Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Čekinatu!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u četvrtfinala Mastersa u Šangaju, pošto je u dva seta (6:4, 6:0) pobedio Marka Čekinata.

Izvor: PT

Sreda, 10.10.2018.

09:00

Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Čekinatu!
Foto: Getty Images

Treći teniser sveta revanširao se Italijanu za poraz na Rolan Garosu ove sezone.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Kevina Andersona, koji je savladao Stefanosa Cicipasa.

Srpski teniser nervozno je otvorio meč, nije uspeo da iskoristi prvih šest brejk lopti, ali kada je sedmu pretvorio u svoj poen sve je krenulo na njegovu vodenicu.

Đoković je od trenutka kada je poveo sa 4:3 u prvom setu potpuno preuzeo kontrolu i dominirao do kraja susreta.

Prvi set bio je gotov posle 46 minuta igre, a rezultat na semaforu bio je 6:4.

Tokom drugog perioda igre postojao je samo jedan teniser i Novak niti u jednom trenutku nije dozvolio Italijanu da pripreti.

II set:

Foto: Getty Images
KRAJ Novak bez izgubljenog gema u drugom setu dolazi do pobede!

0:5 – Đoković pravi i treći brejk u drugom setu i vodi sa ogromnih pet gemova razlike. U narednom će servirati za pobedu.

0:3 – Nastavlja se dominacija srpskog tenisera. Đoković je ponovo uspeo da oduzme servis Čekinatu i nalazi se na korak do trijumfa. Novak igra dobro u polju, još Čekinato greši i ovakav ishod je neminovan.

0:2 – Dominantno igra Đoković i sa nulom dolazi do potvrde brejka u drugom setu.

0:1 – Odmah na startu drugog seta srpski teniser pravi razliku i oduzima servis Italijanu. Ukoliko nastavi sa ovakvom igrom Novak bi uskoro mogao da završi meč.

I set:

Foto: Getty Images
6:4 – Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do prvog seta. Nije dobro krenuo, međutim napravio je krucijalni brejk u sedmom gemu i na kraju zasluženo došao do prednosti.

5:3 – Sigurnom igrom Novak dolazi do potvrde brejka i sada se nalazi na gem od prvog seta.

4:3 – Konačno srpski teniser dolazi do brejka. Ukupno tek sedmu brejk loptu uspeo je da iskoristi, ali najvažnije je da je oduzeo servis Italijana i da sada servira za potvrdu.

3:3 – Dva sigurna gema na obe strane i posle pola sata igre na semaforu je nerešeno. Novak je dobio neku flašicu od ljudi iz boksa, koju je tražio na početku duela.

2:2 – Đoković spasao dve brejk lopte u ovom gemu. Ne izgleda dobro naš igrač, dosta je nervozan i vidi se da nije dobro ušao u meč. U prva dva gema nije iskoristio šanse na servis Italijana, a potom se u svom drugom gemu izvukao.

1:2 – Stradao je reket Novaka Đokovića posle ovog gema. Razlog je jer srpski teniser ponovo nije uspeo da iskoristi brejk lopte. Novak je naivno ispustio šanse i Čekinato vodi sa gemom prednosti.

1:1 – Odlično je Novak krenuo na svoj servis. Izgubio je samo jedan poen i sigurnom igrom došao do izjednačenja u prvom setu.

0:1 – Već u prvom prvom gemu srpski teniser napravio je pritisak na Italijana. Imao je Novak dve brejk lopte, ali je Čekinato dobrom igrom u polju uspeo da ih spasi i potom dobije gem. Iako nije iskoristio šanse, Novak je dobro krenuo meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: