FK Sartid menja ime u FK Smederevo

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2004.

20:02

Default images

Smederevski prvoligaš Sartid promenio je ime i ponovo se zove Smederevo. Klub je, takodje, promenio i slavu: više neće slaviti Djurdjevdan već Ivanjdan, rečeno je agenciji Beta u klubu.

Fudbalski klub Sartid osnovan je pod tim imenom na Djurdjevdan 1924. godine a ove godine, 6. maja, na Djurdjevdan, obeležio je 80 godina postojanja.

Sadašnji smederevski prvoligaš kroz istoriju je često menjao ime. Zvao se Budućnost, Metalac, Metalurg, Metalurgija, Smederevo...

Fudbalski klub Sartid je danas dobio zvanično saopštenje iz Fudbalskog saveza SCG da će takmičarsku sezonu 2004/2005. igrati pod nekadašnjim imenom - Smederevo.

Fudbalski klub Smederevo prvi put je poneo to ime 1952. i nosio ga do 1958.  Ponovo je tim uzeo ime Smederevo 1976. i nosio ga do 1992. godine. Od 1992. do 2004. fudbalski klub je nosio ime Sartid.

Od 1924. kada je osnovan do 1941. i od 1992. do 2004. klub je nosio ime Sartid jer je bio "pod patronatom te fabrike".

U klubu nisu precizirali da li promena imena znači da sadašnji vlasnik kompanije "Ju-Es stil Srbija" (U.S.Steel) neće pomagati taj klub.

Pod sadašnjim imenom Sartid će igrati do kraja takmičenja u Intertoto kupu a potom će "zbog podizanja nivoa, imidža i nove organizacije kluba" nastupati pod starim imenom FK Smederevo.

Umesto Djurdjevdana koji je do sada slavljen kao rodjendan fudbalskog kluba Sartid, od danas će Smederevo kao imendan slaviti Ivanjdan jer se od tog verskog praznika zvanično fudbalski klub Sartid zove Smederevo, rečeno je Beti u klubu.

Ukoliko Sartid u nedelju na svom terenu eliminiše Dinamo iz Minska u trećem kolu Intertoto kupa igraće protiv francuskog Lila pod nepromenjenim imenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: