Zvanično – "Big bejbi" Dejvis potpisao za Zadar

Bivši NBA šampion sa Boston Seltiksima Glen Dejvis potpisao je ugovor sa hrvatskim Zadrom do kraja sezone.

Izvor: AK

Ponedeljak, 01.10.2018.

11:55

Zvanično –
Foto: Getty images

Iskusni centar poznat pod nadimkom "Big Bejbi" (Big Baby) bio je jedna od bitnih karika u ekipi Seltiksa pored Pola Pirsa, Kevina Garneta i Reja Alena na putu ka tituli 2008. kada su u velikom finalu pobedili Los Anđeles Lejkerse.

Dejvis ima 32 godine, a u Zadru se na parket vraća posle trogodišnje košarkaške penzije.

Poslednju sezonu odigrao je 2014/2015 za Los Anđeles Kliperse, a tokom karijere je nastupao još za Orlando Medžik, a prosečno je beležio osam poena uz 4,4 skokova na 514 NBA utakmica. Osim korpulentne građe imao je reputaciju izuzetno inteligentnog košarkaša koji lako pronalazi rešenja u teškim situacijama i atraktivno proigrava saigrače.

Pri kraju NBA karijere problem su mu pravile povrede i preterana gojaznost, a sa parketa se "privremeno" povukao zbog izleta u filmsku industriju kao producent, a proteklog leta se u formu vraćao igrajući basket 3x3 u atraktivnoj Big3 ligi koju je pokrenuo reper i glumac Ajs Kjub (Ice Cube).

Dejvisov dolazak u Zadar se očekuje sredinom ove nedelje, ali videćemo da li će biti spreman da debituje već u subotu protiv Cedevite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: