Bernard Tomić više ne broji samo milione, već i osvaja turnire

Australijski teniser Bernard Tomić osvojio je titulu u kineskom Čengduu pobedom nad Fabiom Fonjinijem posle tri odigrana seta.

Izvor: LN

Nedelja, 30.09.2018.

14:10

Bernard Tomić više ne broji samo milione, već i osvaja turnire
Photo by Clive Mason/Getty Images

Tomić je posle dva časa i 18 minuta velike borbe savladao Fonjinija rezultatom 6:1, 3:6, 7:6(9).

Australijanac je osvojio svoju prvu titulu posle više od tri godine i odličnih partija u Bogoti 2015.

U prvom setu 25-godišnji Tomić je koristio svoje šanse, napravivši dva brejka iz dve prilike, dok je Italijan propustio svojih šest.

Fonjini je bio mnogo skoncentrisaniji u drugom delu igre, napravio je dva brejka Tomiću, a onda prilikom servisa za 1-1 spasao i dve vezane brejk šanse.

Posle nekoliko razmenjenih brejkova u odlučujućem setu oba tenisera bila su sigurna sve do taj-brejka.

Tada je Fonjini prvi došao do prednosti i poveo sa 6:4 čime je imao dve vezane meč lopte. Tomić je ostao fokusiran, spasao obe, ali prepustio novi mini-brejk protivniku.

Italijanski teniser nije uspeo ni tada da odservira za meč, Tomić je vezao tri poena i osvojio novi trofej u svojoj i dalje mladoj karijeri.

Ovom pobedom i maksimalnim zalaganjem u Čengduu Tomić je izgleda rešio da prestane da bude omražen u očima javnosti i da se ponovo posveti svojoj teniskoj karijeri. A, kada se samo setimo svih izjava o "brojenju miliona" i sličnom...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: