Pešić potvrdio: Nekada drugi pik na NBA draftu stiže u Bajern

Derik Vilijams, nekada drugi pik na NBA draftu, postisaće ugovor sa šampionom Nemačke Bajernom iz Minhena.

Izvor: LN

Četvrtak, 27.09.2018.

16:55

Pešić potvrdio: Nekada drugi pik na NBA draftu stiže u Bajern
Photo by Jason Miller/Getty Images

Izvršni direktor Bajerna Marko Pešić, sin legendarnog trenera Svetislava, potvrdio je za renomirani košarkaški portal "Sportando" da će Bajern potpisati krilnog košarkaša.

Vilijams je 2011. izabran kao drugi pik na NBA draftu od strane Minesote Timbervulvsa, ali nikada nije dosegao očekivanja koja su postavljena za njega, iako je imao neke uspešne sekvence u najjačoj ligi sveta.

Sada će se priljučiti timu koji vodi bivši strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić, a društvo u ekipi, koja se takmiči u Evroligi, praviće mu srpski internacionalci Stefan Jović, Vladimir Lučić, Milan Mačvan i Nemanja Dangubić.

Vilijams je u karijeri nastupao za pomenutu Minesotu, kao i Sakramento, Njujork, Majami, Klivlend, Lejkerse, ali i Tjanđin u Kini, gde je proveo većinu prošle sezone.

On je poznat po sjajnim atletskim sposobnostima, i treba očekivati spektakularna zakucavanja kao i atraktivno završavanje na obruču i mogao bi lepo da se uklopi u sistem Radonjića gde igru konstantno vodi plejmejker.

Šut za tri mu nije jača strana, ali se ne libi da ga uzme i ume i da uđe u seriju pogodaka. Statistika kroz karijeru u NBA mu je 8,9 poena, četiri skoka uz procenat šuta od 43 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: