Poljaci pobedili Hrvate – i "kockasti" će teško do Mundobasketa i Kine

Košarkaši Poljske iznenadili su Hrvatsku i pobedili 79:74 u poslednjoj utakmici dana igranoj u okviru Grupe J.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 17.09.2018.

23:10

Poljaci pobedili Hrvate – i
Foto: FIBA.com

Poljake je do pobede predvodio Adam Vačinski sa 21 poenom, 14 je ubacio njegov imenjak Hrijanluk, dok su po 12 imali Ej Džej Sloter i Mateuš Ponitka.

Kod Hrvata je Bojan Bogdanović bio raspoložen sa 22 poena, 17 je imao Dario Šarić, a 13 Ante Žižić.

Poraz Hrvatske u Gdanjsku verovatno će značiti i oproštaj od smotre najboljih svetskih ekipa sledeće godine u Kini jer "kockasti" sada imaju tri pobede i pet poraza kao i Holanđani koji su peti.

Prve tri ekipe su sada Litvanija koja je obezbedila plasman sa osam pobeda, Italija ima 6-2 na drugom mestu, a Poljska je sada treća sa 4-4.

Izuzev na početku kada je Poljska povela, Hrvati su do polovine prve deonice preuzeli kontrolu i prvo vođstvo za 14:13 preuzeli zakucavanjem Žižića posle dodavanja Šarića.

Od tog trenutka ekipe su bile ujednačene do kraja četvrtine završene 21:21. Poljaci su se dobro držali i u drugoj četvrtini, ali su njihovi protivnici na odmor otišli raspoloženiji posle ofanzivnog skoka i pogotka Ivice Zupca za 36:31 posle 20 minuta.

Poljaci su poravnali u trećoj trojkom Slotera na 44:44, stigao je brz odgovor Roka Stipčevića i prvo krađa, a onda i kontra Bogdanovića za 50:46. Hrvati su nakon novog izjednačenja 50:50 i trojke Simona u poslednjih deset minuta ušli sa 58:54.

Tada nastaju problemi. Prvo trojka Vačinskog za 67:65, a onda i serija Vačinskog, Sulime i Slotera 8:0 odveli su Poljsku na 75:67 na samo tri i po minuta do kraja i pobednik je već tada mogao da bude odlučen.

Hrvati su uspeli da se vrate serijom 7:0, ali su potrošili i energiju i vreme pa su posle promašene trojke Stipčevića i još nekoliko nepromišljenih napada Poljaci poentirali preko Slotera i otišli na 77:74 na tri sekunde pre kraja.

Do kraja je fauliran i Vačinski koji je bacanjima samo overio pobedu Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: