Zašto Brih nije video penal?

Od Svetskog prvenstva u Rusiji prošla su tri meseca, ali i dalje ne jenjava interesovanje za nemačkog sudiju Feliksa Briha.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

13:15

Zašto Brih nije video penal?
Getty images

On je posle utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji pod posebnom "lupom" u Srbiji pa se tako prati svaka njegova odluka nakon 63. minuta i meča sa Švajcarskom, kada nije dosudio očigledan penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

FIFA je nakon toga indirektno priznala da je pogrešila tako što posle tog kontra-faula sviranog Mitroviću nije sudio više nijedan meč u Rusiji. Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin je takođe rekao da su "Orlovi" oštećeni na tom prvenstvu.

"Potrebno je sve da se reguliše. Pogledajte pomoćne sudije na Svetskom prvenstvu, ništa nisu radili, samo su čekali. Jedan arbitar mi je rekao 'Kada je veliki incident, stavim prst u uvo i svi su me ostavili na miru'. Imamo primer Srbije kojoj nije sviran čist penal protiv Švajcarske, a nekima jeste za mnogo manje stvari", rekao je Čeferin.

Sam Brih je rekao da nije zadovoljan ishodom prvenstva.

"Razvoj situacije na Svetskom prvensvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se", kazao je tada Brih.
Getty images
Igor Radojičić, nekadašnji sudija i član sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije tvrdio je u razgovoru za O2 televiziju da je iz neformalnih izvora čuo kako se Nemac već sutradan pokajao.

"Evidentno je bila Brihova greška, dok sam iz svojih, neformalnih izvora čuo da je već sutradan bio svestan šta je uradio i da se veoma teško nosio sa tim što se desilo. Oni koji su bili sa njim kažu da je jedva čekao da se vrati kući. Ne verujem u te priče, da je plaćen da sudi ovako ili onako, posebno jer je Nemačka ispala sa Mundijala – čime bi mu bio otvoren put i do finala", otkrio je Radojičić.

Beogradski mediji preneli su sada da su navodno u tu priču umešani i menadžeri. Fali Ramadani i Ćazim Osmani, čije poznanstvo ima korene u Nemačkoj. Navodi se da su na sve načine uticali da Brih ne sudi u korist Srbije.

Uporište se traži u činjenici da arbitar odbio da pregleda VAR snimak kojim bi mogao da promeni odluku i faul Mitrovića pretvori u penal za Srbiju.

Rezultat je u tom trenutku bio 1:1, a Švajcarska je golom Đerdana Šaćirija u 90. minutu pobedila sa 2:1 i kasnije prošla dalje posle remija sa Kostarikom i poraza Srbije od Brazila.

Da podsetimo, Nemac je pre dve nedelje sudio meč PAOK - Benfika kada je Fernando Varela skrivio penal i dobio žuti karton u duelu blažeg intenziteta od onog u kom su bili Mitrović, Lihtštajner i Šar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: