Dodik, ipak, sprečio gašenje Borca – igraće i u Evropi

Nekoliko sati nakon što je RK Borac saopštio da prekida rad zbog finansijskih problema, reagovala je država.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

15:30

Dodik, ipak, sprečio gašenje Borca – igraće i u Evropi

Vlada Republike Srpske i kabinet predsednika Milorada Dodika su pritekli u pomoć bivšem prvaku Evrope i tako sprečili gašenje jednog od najuspešnijih BiH klubova.

"Zahvaljujemo se na pomoći predsedniku Dodiku,Vladi Republike Srpske, predsednici Željki Cvijanović, te pomoćniku u ministarstvu porodice omladine i sporta Draganu Jaćimoviću. Deo problema koji su nas mučili je rešen, pa će ekipe nastaviti sa radom. Naša je želja da se što pre pronađe sistemsko rešenje za finansiranje kako ne bismo dolazili u ovakve situacije", rekao je direktor Borca Vladimir Branković. Dan kasnije Borac je uspeo da se dogovori sa azerbejdžanskim Bakuom da se oba meča drugog kola Kupa izazivača igraju u Banjaluci, 13. i 14. oktobra.

Branković je istakao da će sredstva dobijena od Vlade RS biti iskorišćena za vraćanje prethodnih dugova, licenciranje igrač, plate rukometaša i pripreme za evropski dvomeč.

"Do situacije u kojoj smo se našili u prethodnih nekoliko dana mi nismo došli preko noći. Trećinu budžeta smo izdvajali za vraćanje dugovanja iz prethodnog perioda. Osim toga, bili smo suočeni sa još nekim problemima, a to je nedostatak dvorana u Banjaluci, tako da smo u poslednjih 15 dana trenirali u Čelincu, i zahvalni smo tim ljudima koji su nam ustupili dvoranu. Omladinske kategorije radile su u parku Mladen Stojanović jer dugog rešenja nismo imali. Ne krivim menadžment dvorane Borik, ali želim da jasno ukažem na potrebu da Banjaluka hitno mora rešiti problem nedostatka sportskih dvorana", rekao je Branković

Branković je dodao da se na primjeru Borca jasno vidi da se sistem finasiranja sporta u RS mora menjati.

"Prioritet države mora biti kvalitetna strategija sporta, samo sa tim i sa dobrim Zakonom o sportu možemo očekivati prosperitet u oblasti sporta. Ljudi iz institucija, siguran sam, voleli bi da se to reši, ali za tako nešto i mi iz klubova moramo pokazati inicijativu", dodao je direktor Borca.

Branković je za kraj naglasio da u klubu nema pronevere sredstava koje se prikupe od članarina za mlađe kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: