"Delfini" rutinski s Amerikancima, sa Hrvatskom za prvo mesto!

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su pobedili i Sjedinjene Američke Države u drugom kolu grupe B Svetskog kupa u Berlinu sa 14:8.

Izvor: MLJ

Sreda, 12.09.2018.

17:25

Foto: Getty Images

"Delfini" su u prvom kolu očekivano lako dobili Južnu Afriku rezultatom 21:3, ali su protiv Amerikanaca očekivali znatno teži zadatak i njihovi protivnici to očekivanje uglavnom nisu ispunjavali.

Najefikasniji u timu Srbije je bio Dušan Mandić sa pet golova, a najboljim igračem je proglašen Gavril Subotić koji je postigao tri pogotka.

Gotovo od početka je bilo vrlo jasno ko je jača ekipa u bazenu.

Amerikanci su poveli golom Bouena i rekli da će Srbiji "pokazati zube". Međutim, tri minuta i tri gola Dušana Mandića koji je briljirao na početku meča, vrlo brzo su postavila stvari na svoje mesto.

"Delfini" su odgovorili serijom pet uzasopnih golova, poveli sa 5:1 i u igri opuštenijih odbrana izašli kao pobednici na kraju prve četvrtine sa 6:3.

Odbrane su počele da se igraju čvršće u drugoj četvrtini, a Srbija je bitnu razliku pravila kod korišćenja igrača više.

Skoro svaki put bi naši igrači kažnjavali SAD golom posle isključenja, Amerikanci su to tri puta olako propustili i Srbija je do poluvremena imala "plus" pet sa 9:4.

"Delfini" su u trećoj četvrtini dodatno stisli redove pozadi, a u napadu je bio brz Ognjen Stojanović koji postiže gol za 10:4, a onda asistira Gavrilu Subotiću u kontri za 11:4.

Od tog trenutka kao da je opao i voljni momenat protivnika Srbije koji ili nisu pokušavali da napadnu, ili su to činili vrlo loše - iz daljine ili daleko od okvira srpskog gola.

Amerikanci nisu uspeli da daju gol tokom cele treće četvrtine. Ni isključenja Jakšića i Lazića u poslednjih nekoliko minuta nisu pomogla.

Možda najbolji pokazatelj koliko su Amerikanci nervozni bio je ishitren šut Bouena kada je gađao preko gola.

Na drugoj strani, "Delfini" su se opustili pa je to bio razlog što ni oni posle furiozna tri minuta treće četvrtine nisu postigli gol do njenog kraja.

Međutim, kada je u poslednjoj Irving pogodio za 12:5, Mandić se već u narednom napadu podigao i kao iz topa pogodio za vraćanje prednosti u korist naše reprezentacije.

Amerikancima u jednom od narednih napada nisu bila dovoljna ni tri igrača više istovremeno. Irving je brzao, pogodio prečku. Dodatno opuštanje vaterpolista Srbije usledilo je narednih minuta jer su bili svesni da je meč rešen u njihovu korist pa su Bouen, Stivenson i Hauard dali tri uzastopna gola i smanjili zaostatak.

Uspeli su samo da ublaže poraz, pa Srbija posle dva kola Svetskog kupa ima dve pobede, a za prvo mesto u grupi će gotovo sigurno igrati sa Hrvatskom.

Hrvate od 19 sati očekuje meč sa Južnom Afrikom, a naša selekcija sa "Barakudama" igra u četvrtak od 16 časova.

IV četvrtina

StarSport
8' Hauard se snalazi pred golom Rističevića i postiže novi gol za SAD, 13:8. "Delfini" postižu do kraja još jedan gol i slave 14:8.

7' Stivenson to kažnjava golom po sredini za 13:7, a američka selekcija u ovoj četvrtini vodi 3:1.

6' Odlična odbrana Berona, Srbija bez gola, a onda i faul u napadu Vica na dva metra od gola SAD.

5' Brzopletost na obe strane, Srbija ima devet ukradenih lopti, SAD tri. Bouen uspeva da smanji zaostatak brzim trzajem za 13:6.

3' Ni tri igrača više ne pomažu Amerikancima! Irving je nestrpljivo pokušao posle isključenja trojice srpskih vaterpolista i "polomio" je prečku.

2' Kakav šut Dušana Mandića! Kako se digne i zategne loptu, golman nema mnogo izbora nego da se nada da će pogoditi stranu koju gađa srpski vaterpolista. Peti gol Mandića, 13:5 za Srbiju.

1' Irving
posle skoro deset minuta postiže gol za SAD i smanjuje na 12:5.

III četvrtina

Getty images
8' Traje poenterska pauza i jednih i drugih pa Srbija posle furiozna tri minuta završava ovu deonicu sa 3:0, ali trećeg minuta ne postiže gol.

7' SAD isključenjem Lazića pokušava da spusti loptu pred gol, Bouen ne uspeva u svojoj nameri, "Delfini" se brane, ali srpski selektor Dejan Savić traži tajm-aut da bi se bolje organizovao naredni napad.

6' Dva promašaja Amerikanaca, isto toliko Srbije i dva minuta smo bez pogodaka, slično kao što je bilo i na početku druge četvrtine.

5' Amerikanci potpuno bespomoćni u napadu, ali Beron "vadi" šta može, pokušavaju njegovi igrači uplivavanjima, Rols šutira iz daljine i to ne donosi efekat.

3' I Rašović pogađa, Srbija potpuno razoružava rivale, 12:4.

2'
Novi gol Subotića, Stojanović se u kontri našao pred golom protivnika, nije bio sebičan i asistirao je Gavrilu na drugoj stativi, a Srbija vodi 11:4.

1' Isključenje Irvinga, gol Stojanovića, drugi pogodak za 10:4. Dejan Udovičić ne može da bude zadovoljan igrom svoje ekipe za sada.

II četvrtina

StarSport
8' Okrenuo se Luka Kupido i šutirao sa centarske pozicije, ali Rističević još jednom brani izvanredno. Na drugoj strani je posle udarca Nikole Jakšića reagovao golman SAD. Ostalo je 16 sekundi do kraja napada, dovoljno za kombinaciju Strahinje Rašovića i Gavrila Subotića koji daje svoj prvi gol za 9:4.

7' Smit ne koristi šansu, Beron brani Strahinji Rašoviću.

6' Rašović isključen, otvoren je prostor Karnilji na dva, tri metra od gola i 22-godišnjak to koristi za kroz ruke srpskom golmanu pošalje loptu za 8:4.

5'
Odlično se naši igrači brane na centarskim pozicijama, čisto i bez isključenja. Ognjen Stojanović pronalazi rupu u odbrani, šutira i pogađa za 8:3.

4' Konačno jedna lopta za centre, Srbija dobija penal koji realizuje Dušan Mandić za 7:3. SAD u međuvremenu ne koristi i trećeg igrača više.

3' Rističević odlično brani Bouenu, ne koristi ni Srbija svoj naredni napad pa nekoliko minuta već nema gola, a sve se svodi na igru sa spoljnih pozicija.

2' Rols ne pogađa, Srbija ima kontru i promašuje Rašović u situaciji jedan na jedan sa Beronom. Rols ga je dobro ispratio otpozadi, ali je Rašović pogodio prečku.

1' Amerikanci osvajaju loptu posle plivanja, ali prave kontra-faul. Ne proslavljaju se ni naši momci u svom prvom napadu druge deonice pa "potapaju loptu".

I četvrtina

StarSport
8' Smit pogađa stativu, ali Stivenson ne promašuje pa se prva četvrtina završava golom SAD za 6:3.

7' Rašović
šutira još dok se odbrana američke selekcije nije potpuno namestila i pogađa za 6:2.

6' Maksvel Irving
konačno prekida post vaterpolista SAD lepim šutem u ćošak za 5:2. Srbija posle primljenog gola trese prečku preko Mandića, a Amerikanci u narednom napadu ne koriste to što je isključen Vico.

5' Gol Lazića, 4:1! Iskoristili su "Delfini" igrača viška, Lazić je ostao sam na drugoj stativi i praktično je uneo loptu u gol. Na drugoj strani Amerikanci ne koriste igrača više, loptu preseca Viktor Rašović i naši igrači su poveli kontru iz koje Sava Ranđelović pogađa sa distance za 5:1.

4' Mandiiiiiiiiiiiić! Tri od tri za srpskog asa! Amerikanci nemaju rešenja za njegove šuteve i snagu i Srbija vodi sa 3:1. Kada se tome doda odlična odbrana Dimitrija Rističevića postaje jasno zašto Srbija dominira od starta.

3' Dobra odbrana Srbije, Subotić šutira ali brani golman SAD, ali se Mandić diže iz faula i novom "bombom" pogađa rašlje gola za 2:1.

2' Mandić
vrlo siguran na petercu, Srbija koristi penal i uspeva da izjednači na 1:1.

1' Nije iskorišćen prvi napad Srbije, Amerikanci su napali preko Bouena koji sa distance šutira nisko u ugao gola i pogađa za 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: