Ramos prati trendove – da li je leptir ili albanska ptica? FOTO/VIDEO

Kapiten Španije Serhio Ramos izazvao je mnogo polemike u medijima zbog svoje proslave gola protiv Hrvatske (6:0).

Izvor: AK

Sreda, 12.09.2018.

10:55

Ramos prati trendove – da li je leptir ili albanska ptica? FOTO/VIDEO
Foto: Getty images

Ramos je sklopio ruke slično kao Džerdan Šaćiri i Granit Džaka pa se u javnosti povela rasprava da li je simbolizovao tzv. "Veliku Albaniju" ili leptira.

Pojedini mediji zamerili su Ramosu da je na taj način pružio podršku Albancima iz Švajcarske, koji su golove protiv Srbije (2:1) na Mundijalu proslavljali slično, ali španski mediji tvrde da je on i ranije često tokom karijere "pravio leptira".

Sudeći prema ranijim golovima kapitena Real Madrida, kojih je bilo u velikoj meri, nije imao nameru da izazove provokaciju poput Šaćirija i Džake.

Međutim, očigledno je ovaj vid proslave gola postao izuzetno popularan među fudbalerima, jer osim pomenutih Švajcaraca albanskog porekla, na sličan način su golove obeležavali Aksel Vitsel, a ranije Francuz Nikola Anelka.

Ramos, koji je protiv Hrvata odigrao 158. utakmicu za Španiju, je u 57. minutu meča u Elčeu postigao 14. gol za reprezentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: