Hrvati na kolenima: Španija demolirala vicešampiona sveta!

Fudbaleri Španije potpuno su razbili reprezentaciju Hrvatske u meču drugog kola A lige, UEFA Lige nacija sa 6:0.

Izvor: MLJ

Utorak, 11.09.2018.

22:15

Hrvati na kolenima: Španija demolirala vicešampiona sveta!
Getty images

Golove za Španiju davali su Saul Njiges, Marko Asensio, Rodrigo, Serhio Ramos i Isko uz jedan nesrećno primljen auto-gol Lovre Kalinića, golmana Hrvatske.

Španija je u Elčeu dočekala Hrvatsku kojoj je to bio prvi meč u Ligi nacija, dok su Španci već odigrali jedan i pobedili Engleze sa 2:1.

Hrvati su bili bolji samo u prvih dvadesetak minuta, ali kada su propustili svoje šanse Rakitić i Perišić, usledila je surova kazna.

Prvo je u 24. minutu Saul bio zaboravljen u kaznenom prostoru, posle teledirigovane lopte Ramosa, Karvahal ga je savršeno pronašao i proradila je madridska veza za 1:0.

Marko Asensio potom u 33. minutu daje gol za 2:0 fantastičnim udarcem sa 25 metara. Za treći gol u 35. minutu opet je bio odgovoran Asensio, ali i sreća na strani Španaca.
Getty images
Fudbaler Real Madrida je šutirao, lopta se od prečke odbila i pogodila u leđa Lovrea Kalinića, golmana Hrvatske i odbila se u mrežu.

U tih 12 minuta Španci su iskoristili apsolutno sve prilike koje su im se ukazale i već do poluvremena srušili vicešampione. Luka Modrić se "nije video" na terenu, a ni Rakitić nije uspevao da pronađe svoju igru.

Tek što su počeli drugo poluvreme, Asensio se upisao i među asistente. Poslao je loptu u prostor, Rodrigo je istrčao i u situaciji jedan na jedan savladao golmana Hrvatske četvrti put na meču u 49. minutu.

Osam minuta kasnije "petarda puca" posle strašne finte Serhija Ramosa koji je u kaznenom prostoru varkom tela ulevo izbacio Domagoja Vidu, otišao desno i glavom posle nove asistencije Asensija povisio na 5:0.
Getty images
Već do 76. minuta bilo je 6:0, Asensio upisuje treće dodavanje koje Isko iz okreta u kaznenom prostoru pretvara u šesti gol "Furije".

Jednu od retkih prilika koje Španci ne koriste propušta Isko u 86. minutu kada je na desetak metara od gola imao otvorenu priliku za sedmi gol. U strelce je do kraja mogao da se upiše i Dani Sebaljos posle udarca Tijaga Alkantare, ali se to nije desilo.

Do kraja meča su na stadionu u Elčeu novom selektoru Španije navijači skandirali ime "Luis Enrike, Luis Enrike". Hrvatska je rezultatom 6:0 doživela najteži poraz u svojoj dosadašnjoj istoriji.

Da podsetimo, dve reprezentacije su mogle da se ukrste u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, ali je Španiju savladala domaća selekcija posle izvođenja penala, dok su Hrvati pobedili Dance u osmini finala takmičenja.

U preostalim utakmicama Lige nacija, Belgija je pobedila Island sa 3:0 u Ligi A, uz dva gola Romelua Lukakua i jedan Edena Azara. Bosna i Hercegovina je pobedila Austriju u B ligi sa 1:0, a u C ligi Finska je savladala Estoniju sa 1:0, a Mađarska Grčku sa 2:1.

Luksemburg je u D ligi bio bolji od domaćeg San Marina sa 3:0, dok su Moldavija i Belorusija odigrale nerešeno bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

624 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: