Fenati očekivano dobio otkaz

Ekipa Marineli Snajpers tim ekspresno je otpustila italijanskog vozača Romana Fenatija.

Izvor: AK

Utorak, 11.09.2018.

10:20

Fenati očekivano dobio otkaz

Fenati je razbesneo sportsku javnost podmuklom reakcijom tokom Moto 2 trke u San Marinu proteklog vikenda.

On je pri brzini od oko 200 km/h povukao kočnicu svog konkurenta Stefana Mancija čime je ugrozio njegov život.

Fenati je suspendovan na dve trke, ali neće nastupiti u nastavku sezone jer je njegova ekipa raskinula saradnju.

Italijan se izvinio izjavivši da je napravio "sramotan potez", ali mu to nije spasilo posao.
"Marnieli Snajpers tim je raskinuo ugovor sa vozačem Romanom Fenatijem zbog nesportskog, opasnog i poteza štetnog po sve nas. Sa ogromnim žaljenjem, moramo naglasiti da je njegov neodgovorni akt ugrozio život drugog vozača i za to ne postoji odgovarajuće izvinjenje", navodi se u saopštenju ekipe.

Dan pre nego što je otpušten, njegovo ponašanje je prokomentarisao i legendarni Valentino Rosi, u čijem je timu svojevremeno vozio upravo Fenati, ali je i tu dobio otkaz.

"To je izuzetno bezobrazan potez, nešto što ne bi smelo da se radi. I suspenzija na dve trke je prava kazna. U prošlosti je on bio deo naše Akademije, ali nismo mogli da se izborimo sa njim. Bio je to poraz za nas, pokušali smo, ali nismo uspeli da promenimo njegovo ponašanje“, istakao je Rosi.

Fenati ima istoriju incidenata, pa se tako pre nekoliko godina potukao sa policajcem jer mu je uručio kaznu za parkiranje, a u Rosijevoj akademiji je imao fizički sukob sa jednim od čelnika ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: