Rađa: Lik me pljune, a ja njega na spavanje

Dino Rađa, član košarkaške Kuće slavnih, ispričao je još jednu zanimljivu priču iz svoje karijere.

Izvor: LN

Ponedeljak, 10.09.2018.

17:15

Rađa: Lik me pljune, a ja njega na spavanje
Foto: Starsport

Rađa je ovoga puta podelio par detalja iz svog života i prijateljstva sa Slobodanom "Piksijem" Subotićem, bivšim slovenačkim košarkašem, a sada trenerom.

Dino je nastavio da na svom Fejsbuk profilu piše o događajima iz svog života koji su imali uticaja na njegov ulazak u Kuću slavnih.

Ovoga puta tema je bio Piksi Subotić, čovek koji je Rađu trenirao u Grčkom Panatinaikosu.

"Evo me nazad umoran kao pas, ali srećan i ponosan kao dva psa. Danas lik koji mi je postao jedan od najboljih prijatelja u životu, a usput kad sam mislio da znam sve, naučio me jednu stvar dosta bitnu za kraj karijere. Piksi Subotić. Igrali smo mi jedan protiv drugog nekoliko puta, čak me je pokušavao čuvat najčešće neuspešno, ali tek kad smo se sreli na relaciji trener igrač povezali smo se nenormalno. U trenutku mog dovođenja svi novinari su mu j.m. jer su mislili da sam gotov zbog godina i operacije kolena 6 meseci ranije. Šta će ti stari igrač bez nogu i motiva. E tu su se grdno za***ali. Od prvog dana smo se dogovorili na jedan trening dnevno. Čak sam to imao u ugovoru. Naravno da to nikad nije bilo zloupotrebljeno jer sam ja taj meni bitni trening tonizacije u teretani redovno radio na svoju ruku po potrebi. Obavezno prie utakmice i bar još jedan put nedeljno. Zato sam bo na treningu svež i raspoložen za nabijanje boca i stolica na tribine kad sam smatrao da ekipa dobro ne trenirala, a to je kod Grka bilo često. Onda su me gledali popreko koji mi je k. ali danas kad me vide kažu da je to bio ključ u njihovom odrastanju", započeo je tekst Dino Rađa.

Piksi Subotić i Dino Rađa su napravili veliki uspeh u istoriji Panatinaikosa.

"Do nas dvojice Panatinaikos nije bio prvak Grčke 14 godina. Osvojili smo dva prvenstva zaredom i time upalili okidač za njihove daljnje dobro poznate uspehe. Naravno da je i sa njime bilo 'ima slike nema tona'. Kad se usudio da me izvede iz igre kad sam ja smatrao da ne trieba odmah je bilo pi***ranje i desetak dana bi dogovarali preko žena odlaske na trening i aerodrom. I sad šta sam naučio od njega. Očajno sam igrao jednu utakmicu u gostima i kazem ja njemu daj izbaci me iz igre vidiš da neman pojma. Samo ti igraj kaže on. Imas dovoljno pameti da se sam izvučeš iz krize. I naravno da sam zadnjih 5 minuti rešio utakmicu s 6-7 poteza na egalu".

Ipak, Rađa je u jednoj situaciji instiktivno reagovao na provokaciju i to je bilo "doviđenja" za njega i Subotića.

"Toliko smo se povezali ljudski da smo oboje zbog toga dobili nogu iz kluba. Nakon zadnje utakmice prvenstva pred plej-of na izlasku iz dvorane njega napadne neki lik i počne da ga vređa. Ja onako pod adrenalinon ga uhvatim za vrat. Lik me pljune i akcija reakcija posaljem ja lepo njega na spavanje. Naravno, da je to bio sin od gazde i da smo obojica bez obzira na osvojeno prvenstvo dobili 'nogu'. To me je odvelo u Zadar, ali o tome za koji dan. Ovoga sam nakon par godina nazvao i izvinio se, jer šakama nije način rješavanja problema. Kume, bilo nam je lepo, a i još je", zaključio je Rađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: