"Vembli" pao posle decenije – Španija za 100 minuta dobila Englesku

Fudbaleri Španije pobedili su Englesku sa 2:1 na startu takmičenja u grupi 4 Lige A u Ligi nacija.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2018.

22:36

Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Španija je slavila u duelu koji je trajao više od 100 minuta i nanela prvi poraz Englezima na "Vembliju" još od 2007. godine i pobede Hrvatske.

Utakmica na najvećem engleskom stadionu počela je u mirnom ritmu, ali je bura počela već u 11. minutu kada je domaća selekcija došla do vođstva. Posle bolje igre Španije, Luk Šo je povukao jedan kontranapad i idealno poslužio Markusa Rašforda kojem nije bilo teško da savlada Davida De Heu.

Međutim, već u sledećem napadu na semaforu je pisalo 1:1 – po desnom boku prošao je Rodrigo, vratio povratnu loptu do Saula Njigesa, a ovaj iz prve pogodio bliži ugao.

Od tog trenutka je "Crvena furija" imala kontrolu, ali su i Englezi pretili, sve do istreka pola sata kada je tim Luisa Enrikea stigao do preokreta.

Kiran Tripije je neoprezno starovao na Markusu Alonsu na levoj strani, Tijago Alkantara je savršeno izveo prekid na prvu stativu gde je Rodrigo pobegao čuvarima i sproveo loptu u bliži ugao.

Drugi deo igre počeo je dugom pauzom zbog povrede glave Šoa – levi bek Mančester junajteda nehotice je udario u Danija Karvahala i potom o zemlju, pa je ostao bez svesti. Posle ukazane lekarske pomoći iznet je sa terena i ušao je Dani Rouz.

Međutim, taj detalj kao da je uticao na domaće igrače koji nisu uspevali da ugroze rivala sve do finiša, kada je De Hea drugom sjajnom intervencijom sprečio Rašforda da izjednači i ostalo je 1:2.

U 98. minute je Dani Velbek izjednačio, ali posle faula i njegov gol je opravdano poništen.

U Estoniji je Fortunis u 14. minutu doneo minimalnu pobedu Grčkoj (0:1), dok je u okviru Lige D Luksemburg bio ubedljiv u duelu sa Moldavijom – 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: