"Rabona", "panjenka" i slobodnjak – sve jedan meč, sve čudesni Suares

Urugvajski fudbaler Luis Suares zadivio je fudbalski svet u samo jednoj utakmici – prijateljskoj protiv Meksika u Hjustonu.

Izvor: MLJ

Subota, 08.09.2018.

14:20

Photo by Bob Levey/Getty Images

Napadač Barselone i Urugvaja je na samo jednom meču uspeo da izvede nekoliko poteza koji fudbal čine lepom igrom, a fudbalere spretne sa loptom smeštaju u rang mađioničara.

Suares i njegova reprezentacija su pobedili Meksiko sa 4:1, a on je izveo "panjenku" sa penala, asistirao je "rabonom" i dao je maestralan gol iz slobodnog udarca.

Urugvaj je poveo preko Hosea Himenesa u 21. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije izjednačio Raul Himenes na 1:1. Od tog trenutka sav šou pripada Suaresu.

Najpre je u 32. minutu postigao gol iz slobodnjaka, na 3:1 je povećao u 40. minutu "panjenkom", koju ne sme da proba mnogo igrača.

"A kada pada, onda pljušti", pa su tako i kod Suaresa atraktivni potezi samo pljuštali. Urugvaj u 59. minutu daje gol za 4:1, nakon što je Suares Pereiri "rabonom" na tacni servirao pogodak glavom.

U ostalim mečevima, Brazil je pobedio SAD 2:0, Kolumbija je pobedila Venecuelu sa 2:1, Ekvador Jamajku 2:0, dok je Argentina bez Lionela Mesija i većina igrača sa Svetskog prvenstva trijumfovala nad Gvatemalom 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: