Rađa u Kući slavnih: O Bormiju, Kukoču, Dudi, Pešiću, Hrvatskoj i Jugi

Bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa i zvanično je postao član košarkaške Kuće slavnih u Springfildu u noći između petka i subote.

Izvor: MLJ

Subota, 08.09.2018.

12:00

Rađa u Kući slavnih: O Bormiju, Kukoču, Dudi, Pešiću, Hrvatskoj i Jugi
Getty images

Rađa je u svom govoru rekao da je plakao deset dana kad je čuo da će biti primljen u "Hall of fame" i posebno se zahvalio Leriju Bridu uz napomenu "jednom Kelt, uvek Kelt".

Rađa je deo generacije 2018. zajedno sa još 12 legendi košarke: Moris Čiks, Stiv Neš, Rej Alen, Džejson Kid, Grant Hil, Čarls Drizel, Tina Tompson, Čarli Skot, Ora Mej Vašington, Rod Torn, Rik Velts i Kejti Smit.

"Ovo što se meni večeras događa nije samo moje lično dostignuće. Imao sam sreće što sam rođen u isto vreme kad se rodila cela generacija fantastičnih igrača koje su trenirali brojni fantastični treneri. Slavko Trninić, Krešo Ćosić, Boža Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić i kondicioni trener Mirko Krolo najviše su uticali na moju karijeru. U njoj sam igrao za nekoliko neverovatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987, Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti momci s kojima sam igrao u navedenim ekipama su sjajni i bila mi je čast da delim svlačionicu s njima", rekao je Rađa u svom govoru na ulasku u Kuću slavnih u Springfildu.

On je posle Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića i Mirka Novosela četvrti Hrvat, a osmi Evropljanin koji je postao član HOF.

Međutim, samo jedan čovek, kako Rađa kaže bio uz njega sve vreme i zato ga smatra košarkaškom srodnom dušom.

"Toni Kukoč. Toliko se dobro poznajemo da smo zajedno mogli da igramo zatvorenih očiju", navodi Dino i nastavlja, "Stojko Vranković, Perasović, Komazec, Saša Đorđević, Divac, Zdovc, Paspalj, svi oni bili su predivni saigrači i članovi generacije koja je deset godina pripadala samom vrhu evropske i svetske košarke. Želim da im zahvalim jer sam zbog njih bio bolji igrač. Bez njih ne bi bilo ni mene. Hvala Seltiksima, Panatinaikosu, Olimpijakosu, Rimu, Zadru...", rekao je Rađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: