Mitrović: Dobro da smo "preživeli", možda bi bolje bilo sa Prijom

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović rekao je posle pobede u Litvaniji da su promašaji Srbiji mogli da se obiju o glavu.

Izvor: MLJ

Subota, 08.09.2018.

10:15

Mitrović: Dobro da smo
StarSport

Naši reprezentativci su na otvaranju Lige nacija u prvoj utakmici pobedili Litvaniju 1:0, ali su tri puta pogađali stativu, jednom prečku i imali promašen penal.

Mitrović se nije upisao u strelce, iako je dva puta pogađao okvir gola. Prvo stativu iz okreta u 12. minutu utakmice, a onda i prečku u 79. posle centaršuta Kolarova.

Litvanci su imali nekoliko kontri, prvo u 75. minutu kada je Černih promašio zicer, a potom i u samoj završnici kada je kiksnuo Milenković pred svojim kaznenim prostorom, ali to nisu kaznili domaći igrači.

Zbog toga napadač Fulama i Srbije kaže, možda i prestrogo, da je bilo više loših nego dobrih stvari u igri "Orlova", ali da je najvažnije da su "preživeli".

"Mislim da smo mi najveći krivci, nismo na vreme uspeli da damo drugi gol kojim bismo rešili meč. Promaššili smo i penal što je na kraju moglo da nam se obije o glavu", kaže Mitrović i dodaje da bi mu na terenu bilo lakše sa Aleksandrom Prijovićem.

"Oni su igrali sa petoricom pozadi, jako teško je to probiti, gusti su bili,, veoma čvrsti. Bila je ovo teška utakmica za mene i sigurno je da bi mi bilo lakše sa Prijovićem. Možda bi u tom slučaju imali igrača manje u sredini, to povlači druge stvari, ali ja volim da igram sa Prijom, igrali smo par utakmica zajedno i mislim da smo se dobro snašli", objašnjava Mitar.

Srbija sledeću utakmicu u Ligi nacija igra protiv Rumunije u ponedeljak u Beogradu na stadionu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: