Lebron odlučuje 2019: Tompson u Lejkersima pre Lenarda

Los Anđeles Lejkersi doveli su najboljeg košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa ove sezone, ali tek sledeće planiraju brutalnu ekipu.

Izvor: LN

Petak, 07.09.2018.

10:50

Lebron odlučuje 2019: Tompson u Lejkersima pre Lenarda
Photo by Jamie Sabau/Getty Images

Lebron je došao u "grad anđela" ali, zajedno sa prvom čovekom ekipe Medžikom Džonsonom, nije imao preveliki izbor igrača koji bi mogli da se suprotstave "nepobedivom" Golden Stejtu.

Zato mnogi predviđaju da će Lejkersi ove sezone igrati po principu "šta uradimo, uradimo", a da će leta 2019. pokušati da dovedu neku od superstarova NBA lige.

S obzirom da je Kavaj Lenard bio zauzet ugovorom u San Antoniju letos, a Lejkersi nisu poslali prihvatljivu ponudu, on je poslao u Toronto Reptorse i njegova sudbina je trenutno pod znakom pitanja. Provešće sezonu u Reptorsima, ali mu ugovor ističe sledećeg leta i sve opcije su otvorene.

Još jednom potencijalno primamljivom igraču ističe ugovor, a to je bek Voriorsa Klej Tompson.

"Sledeće godine će ciljati onoga ko bude hteo da dođe. To je moj osećaj, iz priče sa raznim ljudima u ligi i mislim da će to biti Majklov sin (Klej). Mislim da bi on bio najbolja opcija po pitanju umeća i toga kako bi odgovarao ekipi. Naravno, Kavaj je fenomenalan igrač, ali videćemo da li će ostati u Torontu. Mislim da im se sviđa Klej (Tompson)", rekao je novinar ESPN Ramona Šelburn.

Tompsonov otac Majkl je igrao četiri i po godine u Lejkersima, sa kojima je osvojio dve šampionske titule 1987. i 1988, a prethodnih 15 godina bavi se komentarisanjem utakmica te ekipe.

Što se tiče Lejkersa, oni bi naredne sezone trebalo da imaju 38 miliona dolara slobodnog prostora koje bi mogli da ponudem nekoj od najvećih zvezda u ligi, nakon što su otkupili ugovor Luola Denga.

Tompson će ove godine zaraditi 19 miliona dolara, a sledeće postaje neograničeno slobodan agent, što znači da je apsolutno slobodan da bira svoju sredinu. Priča o ekstenziji ugovora sa Golden Stejtom zvanično još uvek nema, kao ni kontakta sa Lebronom ili Medžikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: