Mesina: Željko je imao najveći uticaj na evropsku košarku

Italijanski košarkaški trener Etore Mesina mišljenja je da je Željko Obradović imao najveći uticaj na evropsku košarku ikada.

Izvor: LN

Četvrtak, 06.09.2018.

10:05

Mesina: Željko je imao najveći uticaj na evropsku košarku
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Dončić je u Evropi osvojio maltene sve što se osvojitii može, pa je rešio da se preseli u SAD i tamo oproba svoje sposobnosti.

Mesina, član stručnog štaba San Antonio Sparsa, pohvalio je Dončića, ali i jednog od najboljih evropskih stručnjaka svih vremena Željka Obradovića, pričajući za "Eurodevotion".

Mesina je napravio razliku o igranju u Evropi i u NBA.

"Ne poričem da bih voleo da treniram nekoga u NBA, ali to se neće desiti, iskreno. Ono što bih stvarno voleo je da mogu da biram svoju sredinu, kao što sam radio do sada. Ovde je nivo kvaliteta visok. Postoji velika razlika u ekonomskoj moći između Evrope i NBA, i čak i najbolji igrači u Evroligi ne mogu da se finansijski takmiče sa osrednjim košarkašima u NBA", rekao je Mesina.

Mesina je mišljenja da je Luka Dončić fenomenalan bio u Evroligi, ali da će morati da se adaptira na košarku u SAD.

"On je fenomenalan, posebno psihički za svoje godine. Jedina sumnja postoji oko nejgovog atleticizma, ali počinjemo sa time da je fenomenalan i zanima me da vidim kako će balansirati svoju trenutnu igru sa adaptacijom na novi stil igre", prokomentarisao je Mesina.

Italijan veruje da je Željko Obradović ostavio največi "pečat" na evropskoj košarci u njenoj istoriji.

"Mislim da dosta trenera želi da ima sistem koji nije samo prepun akcija, već reakcije koje igrač mora da zna i da odreaguje kako treba u datom trenutku. Uvek pričamo o rigidnoj disciplini kod trenera, ali trebalo bi da pričamo o tome na šta su košarkaši spremni. Naravno, Željko (Obradović) je trener koji je imao najviše uticaja na evropsku košarku ikada", zaključio je Mesina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: