"Orlovi" na sceni: Najbolji strelac Premijer lige!

Golmani se nisu proslavili, a jedan je imao sreće što nije debitovao. Ni defanzivci nisu bili na nivou, jedan je čak pomogao rivalu. Dušan Tadić je opet blistao dok su dvojica promenila sredinu. Aleksandar Mitrović je miljenik igrača "fantazija".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2018.

09:50

Foto: Getty images

Srpski fudbaleri nisu imali spektakularnu nedelju iza sebe, ali nekoliko njih je bilo u centru pažnje u najjačim evropskim ligama, ali i na međunarodnoj sceni.

Iako je bio u prilicu da "oseti" špansku LaLigu na Kamp Nou, Aleksandar Jovanović je verovatno zahvalio višim silama što nije bio na golu Ueska protiv Barselone.

Tresle su se mreže iza naših defanzivaca, što nije dobra vest za selektora Mladena Krstajića uoči prvog okupljanja "Orlova" posle Svetskog prvenstva i početka novog ciklusa u prvom izdanju Lige nacija.

Vezni igrači su imali promenjiv uspeh, ali je Dušan Tadić opet bio na svom nivou. Napadači su raspoloženi, bar ključni tandem Aleksandar-Aleksandar, a jedan od njih je najbolji strelac najinteresantnije fudbalske lige na svetu.

Golmani

Foto: Getty images
Čuvari mreže se nisu proslavili proteklog vikenda, svi koji su nastupili su primali golove, najviše Vladimir Stojković tri od Bešiktaša, mada je on imao najmanje uticaja na to.

Novi prvi izbor selektora Srbije Predrag Rajković je primio po jedan u oba meča, u Evropi i Izraelu, a njegov Makabi nije zabeležio nijednu pobedu.

Marko Dmitrović je ugrozio Eibar napravivši penal protiv Real Sosijedada, nije uspeo da ga odbrani, ali je u finišu meča zaustavio dobru priliku gostiju za izjednačenje.

Aleksandar Jovanović srećom nije debitovao za Uesku koja je primila osam golova na gostovanju Barseloni, dok je Mile Svilar opet bio rezerva u Benfiki.

Odbrana

Foto: Getty images
Samo Nikola Milenković u Fiorentini i Antonio Rukavina u Astani mogu da se pohvale da njihovi timovi nisu primali golove ovog vikenda, od odbrambenih igrača.

Kapiten Aleksandar Kolarov je u dresu Rome dva puta gledao kako njegov golman kapitulira protiv Milana na San Siru, dok nije bio preterano efektan ni u napadu.

Tresle su se mreže i iza leđa Miloša Veljkovića, Jagoša Vukovića, Uroša Spajića i Stefana Mitrovića, njegova tri puta, a i sam je uspeo da je zatrese.

Nikola Maksimović, Dušan Basta i Marko Petković su opet bili rezevisti, Matija Nastasić je bio suspendovan, dok Ivan Obradović mora da trenira sa B timom Anderlehta jer trener ne računa na njega, a nije pronašao novi klub pre kraja prelaznog roka, iako ga je želeo Valjadolid.

Vezni red

Foto: Getty images
Dušan Tadić nastavlja da blista u dresu Ajaksa, iako je loše počeo nedelju promašenim penalom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iskupio se za vikend pogotkom i asistencijom.

Nemanja Matić se konačno radovao sa Mančester junajtedom, i to sa mirnom mrežom, dok Luka Milivojević nije uspeo ovaj put da pokrene njegov Kristal Palas.

Marko Grujić je već standardan u Herti koja je slavila u derbiju kola, a Srbin je imao sreće što Šalke nije iskoristio penal koji je on napravio.

Nemanju Maksimovića je stativa sprečila da bude junak Hetafea, dok se Sergej Milinković-Savić još uvek nije probudio.

Bez konkretnog učinka bili su i Filip Kostić i Mijat Gaćinović, rezerve su bili Andrija Živković, Saša Lukić i Nemanja Gudelj, dok se Ljubomir Fejsa povredio posle samo pola sata.

Lazar Marković je i dalje u drugom planu u Liverpulu, a i Nemanja Radoja koji nije uspeo da napravi transfer pa će verovatno na tribinama Selte provesti sezonu, bar prvu polovinu.

Nemanj Radonjić i Adem Ljajić nisu imali priliku da debituju za svoje nove klubove proteklog vikenda, taman će imati dovoljno vremena da se spreme za sledeće kolo.

Napad

Aleksandar Mitrović je opet postigao gol za Fulam pa deli prvo mesto liste strelaca Premijer lige sa Sadiom Maneom iz Liverpula, ali je bio i tragičar remija svog tima jer je lošom reakcijom napravio penal.

Aleksandar Prijović dao je nadu PAOK da može do Lige šampiona, ali je Srbin bio nedovoljan Grcima protiv Benfike (1:4). U domaćem prvenstvu nije uspeo da bude strelac i u drugom kolu.

Uroš Đurđević nije uspeo da se predstavi Hihonu golom na debiju za Sporting, dok je Luka Jović opet ostao na klupi Ajntrahta.

Golmani:
Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv) – primio 1 u LE, 2 odbrane; primio 1 u ligi
Marko Dmitrović (Eibar) – primio 1, napravio penal, 1 odbrana
Aleksandar Jovanović (Ueska) – nije debitovao protiv Barse (tim primio 8)
Vladimir Stojković (Partizan) – primio 3 u LE, 3 odbrane, rezerva u ligi
Mile Svilar (Benfika) – rezerva

Odbrana:
Aleksandar Kolarov (Roma) – 90', tim primio 2
Nikola Milenković (Fiorentina) – 90', tim nije primio gol
Nikola Maksimović (Napoli) – rezerva
Dušan Basta (Lacio) – rezerva
Matija Nastasić (Šalke) – suspendovan
Miloš Veljković (Verder) – 90', žuti, tim primio 1
Branislav Ivanović (Zenit) – 2x90', tim primio 2 u LE; nije primio gol u ligi, žuti
Marko Petković (Spartak) – rezerva
Jagoš Vuković (Olimpijakos) – 90' u LE, tim primio gol; 57' u ligi, tim nije primio gol
Uroš Spajić (Krasnodar) – 90', žutim, tim primio 1
Ivan Obradović (Anderleht) – van tima
Stefan Mitrović (Strazbur) – 90', autogol, tim primio 3
Antonio Rukavina (Astana) – 90', tim nije primio gol u LE
Milan Rodić (Crvena zvezda) – tim primio 2 u LŠ, 1 u SL
Vujadin Savić (Crvena zvezda) – tim primio 2 u LŠ, 1 u SL

Vezni red:
Nemanja Matić (M. Junajted) – 90', tim nije primio gol
Luka Milivojević (Kristal Palas) – 90', tim primio 2
Lazar Marković (Liverpul) – van tima
Marko Grujić (Herta) – 90', bez učinka, tim nije primio gol
Nemanja Maksimović (Hetafe) – 90', pogodio stativu u remiju
Nemanja Radoja (Selta) – van tima
Sergej Milinković-Savić (Lacio) – 82', bez učinka
Saša Lukić (Torino) – rezerva
Nemanja Radonjić (Marsej) – 82' u kvalifikacijama za CZ, nije debitovao za Olimpik
Filip Kostić (Ajntraht) – 90', bez učinka
Mijat Gaćinović (Ajntraht) – 68', žuti
Dušan Tadić (Ajaks) – gol i asistencija u ligi
Ljubomir Fejsa (Benfika) – 29', povredio butni mišić
Andrija Živković (Benfika) – rezerva
Adem Ljajić (Bešiktaš) – rezerva na prvom meču
Miralem Sulejmani (Jang Bojs) – povreda (potres mozga u LŠ)
Zoran Tošić (Partizan) – povređen
Saša Zdjelar (Partizan) – 2x90, bez učinka
Danilo Pantić (Partizan) – 90, pa 86, bez učinka
Nenad Krstičić (Zvezda) – 90' u kvalifikacijama za LŠ, 18' u SL, bez učinka
Nemanja Gudelj (Sporting) – rezerva

Napad:
Aleksandar Mitrović (Fulam) – 90', gol, žuti, napravio penal
Luka Jović (Ajntraht) – rezerva
Aleksandar Prijović (PAOK) – gol u LE, bez gola u Superligi za 85'
Uroš Đurđević (Hihon) – 78', bez učinka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: