Prijović nedovoljan – Benfika i PSV uz Zvezdu u Ligi šampiona

Fudbaleri Benfike i PSV Ajndhovena plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u plej-ofu pobedili PAOK, odnosno BATE Borisov.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

23:16

Prijović nedovoljan – Benfika i PSV uz Zvezdu u Ligi šampiona
EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS

Benfika je pobedila ukupnim rezultatom 5:2, pošto je u revanš meču na gostujućem terenu trijumfovala sa 4:1.

Fudbaleri Paoka stigli su do vođstva u 13. minutu, a strelac je bio srpski reprezentativac Aleksandar Prijović, koji je na asistenciju Maurisija smestio loptu u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije Benfika je stigla do izjednačenja, kada je posle kornera Mario Žardel bio najviši u skoku i smestio loptu u donji desni ugao.

U 39. minutu Benfika je stigla i do izjednačenja. Eduardo Salvio je bio izvođač jedanaesterca, šutirao je u donji levi ugao i doneo svom timu 2:1.

Pici je u 39. minutu šutirao sa 14 metara i povećao prednost Benfike, da bi konačan rezultat postavio Salvio u 50, kojem je to bio drugi gol na meču. Salvio je izveo drugi jedanaesterac, šutirao je po sredini gola i rešio pitanje pobednika.

U drugoj utakmici PSV je pobedio BATE Borisov sa 3:0 i ukupim rezultatom 6:2 ostvario plasman u grupnu fazu.

Posle 14 minuta igre PSV je došao do prednosti preko Stivena Bergvina, koji je pogodio posle centaršuta Luka de Jonga.

Posle asistencije De Jong se upisao i u listu strelaca u 36. minutu, kada je na Hendriksov centaršut pogodio glavom za 2:0.

Konačan rezultat postavio je Irving Lozano u 63. minutu, koji je posle solo prodora šutirao i pogodio za 3:0 i plasman u Ligu šampiona.

Plasman u najelitnije evropsko takmičenje izborila je i Crvena zvezda koja je eliminisala Salcburg. Crveno-beli su večeras u gostima igrali nerešeno 2:2, a prethodne nedelje meč u Beogradu završen je bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: