Mijatović i Borovčanin ponosni na decu iz zemalja bivše Jugoslavije

Predrag Mijatović i Nenad Borovčanin ponosni su na decu iz Srbije, Hrvatske i BiH zbog svega viđenog na Regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

11:45

Mijatović i Borovčanin ponosni na decu iz zemalja bivše Jugoslavije
Foto: SIM

Oni su se sreli u Splitu na završnici SIM i pričali o sportu i načinima kako mlade treba izvesti na pravi put.

"Kao što su sama deca rekla "Igre su zakon". I treba da budu zakon na ovim prostorima, posle ratova, tenzija i svega ostalog. Ako deca između sebe ne budu počela da se igraju onda će nam budućnost biti u odlasku dece i mladih sa prostora bivše Jugoslavije", rekao je Borovčanin.

Kako je naglasio, u Splitu je video sjajnu sliku druženja i takmičenja sa osmehom dece iz tri države.
Foto: SIM
"Predsednik ove manifestacije Zdravko Marić ima veliku pozitivnu energiju. Ovakve stvari potvrđuju da ne treba sumnjati u to da region može da funkcioniše dobro i da budemo dobre komšije. Dakle samo moramo da sledimo uputstva ove dece i na Balkanu će biti dobro".

Mijatović, dugogodišnji ambasador Igara, ističe da ga raduje što je više od 170.000 dece učestvovalo u Igrama.

"Ponosan sam na sve ovo što se događa iz godine u godinu. Moram još jednom da pohvalim Zdravka Marića koji je od SIM napravio brend i uklonio granice među mladima. Apelujem na sve da pomažu ovakav projekat koji je važan za ovaj deo Evrope", zaključio je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: