Kanter strepi za život: U Turskoj bi me otrovali ili namestili nesreću

Košarkaš Njujork Niksa Enes Kanter upozorio je da mu je život u opasnosti zbog njegovih političkih stavova.

Izvor: AK

Ponedeljak, 27.08.2018.

21:30

Kanter strepi za život: U Turskoj bi me otrovali ili namestili nesreću
Foto: Getty images

Kanter godinama otvoreno podržava islamistički pokret koji se protivi turskom predsedniku Reždepu Tajipu Erdoganu, zbog čega je i njegov otac u zatvoru.

"Plašim se za svog oca. Preti mu zatvor i to nije šala. Međutim, čak i ako ga kazne s 15 godina robije, ne veruem da će tamo provesti 15 godina jer mislim da predsednik neće toliko biti na vlasti. A nadam se da neće ni živeti toliko dugo. Videćemo. Čekamo", rekao je Kanter.

Njegov otac je optužen za terorističko udruživanje takođe zbog podrške Fetulahu Gulenu, a Enesu preti izručenje u Tursku jer je na poternici. To mu je pretilo prošle godine kada se našao u Rumuniji.

"Nemam više turski pasoš, ali sam i dalje državljanin Turske. Ukoliko odem u London i sačeka me Interpol, moraće da me pošalju u Tursku. To bi verovatno bio poslednji put da čujete za Enesa Kantera. Ne bi me upucali, jer bi im to pravilo probleme, ali uradili bi nešto drugo. Namestili bi mi saobraćajnu nesreću ili bi me otrovali", rekao je košarkaš Niksa.

Kanter je istakao da to što kritikuje vlasti Turske ne znači da ne voli svoju zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: