Vitsel slavio gol sa "orlom" na grudima

Borusija iz Dortmunda je umalo završila takmičenje u nemačkom kupu, ali je pri kraju meča obezbedila prudužetke, a zatim je u njima i eliminisala Grojter Firt.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

21:34

Vitsel slavio gol sa
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

U centru pažnje, doduše više u Švajcarskoj, Albaniji i Srbiji nego u Nemačkoj, bio je Aksel Vitsel, strelac izjednačujućeg gola u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Grojter je poveo u 77. minutu golom Ernesta, izjednačio je Vitsel u 90+5, a pobedu Dortmundu u pridužecima obezbedio je Marko Rojs golom u 95. minutu utakmice.

Vitsel, međutim, u centru pažnje nije bio zbog gola kojim je "spasao kožu" Borusije, već zbog načina na koji je proslavio gol.
Photo by Clive Rose/Getty Images
On je na grudima prekstio ruke i napravio "orla", istog onog kojim su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri provocirali navijače i igrače Srbije na utakmici Švajcarska - Srbija, na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Njegovu proslavu prvi su registrovali švajcarski mediji.

"Slavim na taj način zato što je moj otac bio veliki navijač Francuske u kojoj je Nikolas Anelka slavio golove na isti način. Proslava predstavlja pticu koja leti i raste. Kao što ja nastavljam da rastem i napredujem", rekao je Vitsel za televiziju FK Zenit, u kojem je ranije igrao.
Photo by Paul Gilham/Getty Images
Nikolas Anelka jeste zaista slavio na golove na taj način, međutim, pitanje je da li je to bila ptica ili leptir.

Anelka je nikada nije želeo da konkretno izjasni po tom pitanju, kao ni mnogo puta kasnije kada je na različite načine proslavljao golove, zbog koji su ga optuživali za antisemitizam i ostale stvari.

On je u jednom intervjuu rekao da je proslava golova "stvar između njega i njegovih prijatelja", a u drugom da mu "leptir izaziva osmeh"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: