Krstajić je spremio metlu: Koga, sem Luke, neće biti na spisku Srbije?

Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije, trebalo bi u sredu da objavi spisak fuudbalera za utakmice Lige nacija, koje se igraju u septembru.

Izvor: ŽB

Utorak, 21.08.2018.

21:00

Krstajić je spremio metlu: Koga, sem Luke, neće biti na spisku Srbije?
Foto: Starsport

Srbija 7. septembra gostuje Litvaniji u Viljnusu, a potom 10. septembra u Beogradu dočekuje Rumuniju.

Od danas je jasno da na spisku neće biti Luke Milivojevića, fudbalera Kristal Palasa, koji je još na Svetskom prvenstvu u Rusiji, posle utakmice sa Švajcarskom i poraza od 2:1, bio veoma kritičan prema selektoru Krstajiću i njegovoj odluci da po svaku cenu rizikuje i u finišu tog meča zaigra na sve ili ništa.

"Ne mogu da kažem na koga sam ljut, jednostavno sam ljut što smo izgubili. Dosta sam vruć, ne bih da se zloupotrebe moje reči. Mogu samo da vam kažem, da bismo bili prezadovoljni bodom nakon svega što se desilo", rekao je on, a potom i dodao: "Ljut sam zbog gola iz kontre u 90. minutu".

Milivojević potom nije igrao utakmicu sa Brazilom, a posle tog duel je rekao:

„Iznenađen sam odlukom selektora da me izostavi iz tima. Bio sam kritičan posle Švajcarske, ali pitajte selektora zašto nisam igrao“, rekao je Milivojević.

Kada se danas oglasio u engleksim tabloidima bilo je jasno da ga nema na spisku.

Luka je, međutim, zaboravio šta je govorio kada je Mladen Krstajić promenio kapitena i traku koju je nosio Branislav Ivanović predao Aleksandru Kolarovu.

„U fudbalu nema demokratije, jer da se svi pitamo – gde bi nam kraj bio. Selektor je taj koji donosi odluke, a na nama je da slušamo. Meni je Bane šest godina bio kapiten i mislim da je sjajno uradio svoj posao, ali nemam ništa protiv promene", rekao je u martu Milivojević.

Na Krstajićevom spisku ne bi trebalo da bude ni Antonija Rukavine, koji je i sam posle utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu rekao da je vreme da mesto prepusti mlađim igračima.
Foto: Starsport
Kritike što nije igrao protiv Brazila na račun selektora uputio je i novopečeni „Kinez“ Duško Tošić, tako da je vrlo moguće da će i on osloboditi dres za nekog mlađeg, a kako je tokom Mundijala bio raspoložen Branislav Ivanović teško je verovati da on nije završio reprezentativnu karijeru, mada treba ostaviti bar promil šanse da se FSS još nije odrekao Baneta.

Marko Grujić je ovog leta pokušavao da se izbori za mesto u Liverpulu, ali je na kraju ponovo pozajmljen drugoj ekipi, ovog puta berlinskoj Herti, pa nije isključeno da bivši igrač Crvene zvezde i učesnik minulog Mundijala ipak preskoči septembarske aktivnosti „orlova“. Ukoliko se bude ustalio u nemačkom timu, nema sumnje da će Krstajić ozbiljno računati na njega.

Nemanja Maksimović koji je iz Valensije otišao u Hetafe biće jedan od novajlija, a s obzirom na to da selektor Mladen Krstajić voli da angažuje mlađe igrače, nema sumnje da će još neko od njih dobiti priliku da se nametne u utakmicama sa Litvanijom i Rumunijom. U redu čekaju Mijat Gaćinović (Ajntraht), Saša Lukić (vratio se u Torino s pozajmice), Luka Jović (Antraht)...

Selektor Krstajić će objaviti spisak na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, ali nije planirao i da se zvanično obrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: