Dimitrov: Na Đokovićevom sam nivou

Bugarski teniser Grigor Dimitrov smatra da je dostigao nivo igre kojim može da parira Novaku Đokoviću.

Izvor: AK

Utorak, 21.08.2018.

10:50

Dimitrov: Na Đokovićevom sam nivou
Foto: Getty images

Srbin i Bugarin su do sada imali devet međusobnih duela, a Đoković vodi 8-1.

Dimitrov je vodio protiv Đokovića 6:2, 3:2 u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju, ali je Srbin posle prekida preokrenuo sa 6:3, 6:4 u drugom i trećem setu.

"Znao sam tačno šta treba da radim, imao sam ga gde želim, a u tim trenucima one je počeo da igra opušteno, agresivnije, jer je znao da mu je to jedina šansa da me pobedi. Sve je išlo u njegovu korist, iskreno. Očigledno je njegovo iskustvo u takvim mečevima kojih je imao mnogo poslednjih godina bila njegova prednost. Njegova igra u defanzivi je neveorvatna", rekao je Dimitrov.

Bugarin veruje da će vremenom uspeti sa savlada Đokovića.

"Uradio sam šta je trebalo da popravim iz prethodnih mečeva. Moram da gradim na tome. Kada budemo opet igrai znaću na čemu da radim. Kao kada pravite kuću – ciglu po ciglu. Ko zna koliko će mi mečeva biti potrebno da bih ga pobedio. Ali osećam da sam na tom nivou, a uvek mi izmiču sitni detalji koji rešavaju pobednika. Ne plašim se to da kažem. Takav sam. Protiv koga god da sam igrao u prošlosti, bez bozira da li je Novak, Rafa (Nadal) ili Endi (Mari), siguran sam da sam na tom nivou. Moram samo da gradim na tome i igram tako svakodnevno", dodao je Bugarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: