Nepredvidivi Bugarin naredni Novakov rival u Sinsinatiju

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je pobedio Mišu Zvereva sa 2-0 u setovima.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 16.08.2018.

08:35

Nepredvidivi Bugarin naredni Novakov rival u Sinsinatiju
Getty images

Bugarin nije izgubio set, ali se stariji Zverev nije lako predavao pa je Bugarin prvi set dobio u taj-brejku 7:6 (5), a drugi sa 7:5, za sat i četrdeset minuta.

Dimitrov se tom pobedom namerio na srpskog tenisera Novaka Đokovića sa kojim igra u narednom kolu.

Nije dobro krenulo po Grigora u meču sa Zverevim. Već u prvom gemu je ispustio svoj servis, ali Zverev nije uspeo dugo da sačuva stečenu prednost.

Dimitrov se vraća u igru posle pete brejk lopte za 3:3 i od tog trenutka nijedan nije uspevao da ozbiljnije ugrozi protivnika do 13. gema.

Zverev se i u narednom setu držao dobro sve do završnice, ali je i pre rezultata 5:5 "mirisalo na brejk", pa je Dimitrov u 11 gemu samo prelomio rezultat i u narednom gemu odservirao za pobedu.

Đoković i Dimitrov igraju u četvrtak od 21 sat.

Dalje su prošli i Stan Vavrinka koji je po našem vremenu u noći između srede i četvrtka završio posao protiv Keija Nišikorija sa 2-0, 6:4, 6:4.

Nik Kirjos je bio bolji od Borne Ćorića posle velike borbe u tri seta 7:6 (1), 0:6, 6:3, dok je Fuksoviks savladao Garsija Lopesa istim rezultatom u setovima.

Karen Hačanov je zaustavio Sema Kverija (7:5, 6:4), Miloš Raonić je eliminisao Malika Džazirija (6:3, 7:5), Karenjo-Busta je odigrao rutinski sa Klanom (6:4, 6:4), a dalje je prošao Kevin Anderson pobedom nad Šardijem (7:6, 6:2).

David Gofan je pobedio Benoa Pera 2-1, (5:7, 6:4, 6:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: