Dva preokreta i spektakl u Talinu – Atletiku Superkup Evrope!

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Real Madrid sa 4:2 i osvojili Superkup Evrope u Talinu posle produžetaka.

Izvor: MLJ

Sreda, 15.08.2018.

21:00

Dva preokreta i spektakl u Talinu – Atletiku Superkup Evrope!
Getty images

Real je tokom 90. minuta bio bolja ekipa, ali je Atletiko iskoristio nekoliko grešaka odbrane "kraljevića" pa je posle regularnog dela meča bilo 2:2.

Golove za Atletiko su davali Kosta (dva), Saul i Koke, a za Real su strelci bili Serhio Ramos i Karim Benzema.

Verovatno niko u Atletiko Madridu nije mogao da zamisli da će Dijego Kosta već u 49. sekundi zatresti mrežu gradskog rivala.

Dijego Godin je poslao loptu visoko, Kosta je primio glavom pa krenuo da trči ka golu Reala, prošao je pored dvojice igrača i onda iz mrtvog ugla špicem zakucao loptu milimetarski precizno za 1:0.

Real je tada na prepad primio gol, ali se nakon toga konsolidovao i već do 15. minuta uspostavio kontrolu igre, dok se Atletiko povukao.

Marselo je igrao dobro i u 18. minutu je umalo asistirao Marku Asensiju za gol. Prošao je po boku, ubacio loptu, a Asensio vešto petom sa prve stative probao da prevari Oblaka.

Oblak se brzo bacio i vrhovima prstiju skrenuo loptu.
Getty Images
Real je bio bolji i to je pokazao u 27. minutu kada je desnom stranom "proleteo" Garet Bejl i centrirao do druge stative. Tamo je iza leđa Saviću utrčao Benzema i glavom poravnao na 1:1.

Tek što je Real dao prvi gol, Asensio je mogao da postigne i drugi. Sam je ušao u kazneni prostor, niko od četvorice defanzivaca Atletika ga nije ni dirnuo i samo je sreća bila na strani crveno-belih pa lopta nije otišla tek neki centimetar levo i u mrežu po drugi put.

Šutirao je sa distance i Bejl nakon toga, ali Real do poluvremena nije uspeo da postigne gol iako je bio bolji rival.

Atletiko je pokušao da napadne u prvih sedam, osam minuta nastavka, ali nije uspevao ni da priđe golu Reala.

Više prekida i nezanimljiva igra obeležili su period do 60. minuta kada ni jedni ni drugi nisu igrali dobro.

Real u 63. uspeva da preokrene. Huanfran je rukom igrao u svom kaznenom prostoru posle visokog centaršuta i sudija je pokazao na belu tačku, a Ramos bio neumoljiv.

Atletiko nije uspeo da stvori ni polušansu do 75. minuta, a Real je imao tek jednu preko Rafaela Varana.
Getty images
I kada je najmanje delovalo da će se nešto desiti, desio se gol Atletiko Madrida. Marselo je pored svog kaznenog prostora uspeo da spreči loptu da ne ode u aut, ali je time "poklonio" pogodak rivalu.

Lopta je došla do Huanfrana koji se dobro snašao, dodao do Koree, a ovaj je sa gol-aut linije vratio u peterac do Koste koji je pod prečku gađao za 2:2.

Rezultat je ostao na snazi do kraja i ušlo se u produžetke u kojima je Real bio nešto bolji.

U produžecima je Atletiko sa dva spektakularna gola, kaznio nove greške odbrane. Prvo je Varan "prodao" loptu, Kosta je ukrao i propustio Lemaru a ovaj vratio Saulu za neverovatan volej u 99. minutu i novi preokret.

Tri minuta kasnije novi šok su obezbedili Kosta, Vitolo i Koke. Poslednji navedeni je bio realizator i Atletiko Madrid je uspeo da savlada velikog rivala.

Produžeci

Getty images
120' KRAJ! Pobeda Atletika! Tek nekolik jalovih ubacivanja sa strane i pokušaja "belih" da promene nešto na terenu nisu prošli i Atletiko je uspeo da sačuva prednost i pobedi.

113' Lopta dolazi do Modrića koji dobro šutira po zemlji iz kaznenog prostora, ali Oblak dobro brani.

110' Atletiko i dalje napada, iako je izašao Dijego Kosta. Sada lakše "Jorgandžije" idu napred jer imaju rezultat u džepu, a Realu ostaje malo vremena da nešto promeni na terenu.

102' GOOOOOOOL! Novi gol za Atletiko 4:2! Još jedna greška Reala, opet junak Kosta. Kosta šalje loptu u sredinu za Vitola, a ovaj iz prve ubacuje u kazneni prostor za Kokea i Koke takođe iz prve šutira nisko i daje gol za 4:2

99' GOOOOOOOOL! Volejčina Saula, Atletiko Madrid vodi 3:2!
Koliko je Real delovao dobro u napadu, toliko je dekoncentrisan bio u odbrani. Kosta krade loptu Varanu na 20 metara od gola, prosleđuje je do Lemara, a Lemar sa boka šalje povratnu na penal za Saula koji volejem sa deset metara buši mrežu Reala. Neverovatan gol!

95' Real bolje kreće u produžetku, napadaju sa bokova, a Karvahal je primio loptu i šutirao sa distance. Visoke lopte rešava štoperski par "Jorgandžija", a Karvahalu je udarac bez problema odbranio Oblak.

II poluvreme

Getty Images
90+3' PRODUŽECI. Marselo nije dobro izveo makazice u poslednjem napadu Reala i ide se u produžetke.

88' Probao je možda nepotrebno da dribla Dijego Kosta pred golom Reala pa nije ni stigao da šutne loptu.

85' Atletiko ovpet nešto "življi" na terenu, ali nijedna od ekipa ne uspeva da napravi dobru akciju i odigra nešto vredno pogotka.

79' GOOOOOOOOL! Dijego Kosta daje gol za 2:2! Marselo je hteo da sačuva loptu u terenu i izvadio je iz auta, ona je došla do Huanfrana koji je probio do kaznenog prostora dodao Korei, ovaj sa gol-aut linije vratio do Dijega Koste, a Kosta šutirao pod prečku za 2:2.

73'
Prvi pokušaj Atletika da ugrozi Navasa posle duže vremena, probao je Korea ali je Navas ostao siguran.

70' Ubacivanje po zemlji, Varan u srcu šesnaesterca šutira dobro i delovalo je kao da bi taj udarac mogao da savlada Oblaka da nije izblokiran. Lopta se odbila do Modrića koji je šutirao preko gola posle varke.
Getty Images
65' Solidan pokušaj po zemlji Karima Benzeme, nedovoljno dobar da bi se savladao Oblak i treći put.

63' GOOOOOOOOOL! Serhio Ramos realizuje penal za 2:1! Huanfran je igrao rukom u kaznenom prostoru, to nije promaklo glavnom arbitru koji je pokazao na belu tačku i Real je poveo.

56' Nešto više faulova i prekida nego u prethodnom delu meča. A treneri vrše i prve promene. Modrić ulazi u igru umesto Asensija za Real, a Grizmana je zamenio Korea.

52' Atletiko u prvih sedam minuta nastavka pokušava da napadne. Muči se u napadu i ne može da priđe golu Navasa da bi pripretio. Grizman je probao da to promeni i poslao pas u prostor za Kostu, a Kosta je izgubio duel sa Karvahalom i šansa je propala.

49' Lemar pada posle duela sa Kasemirom i Bejlom i žali se na povredu šake, ali brzo ustaje i nastavlja igru.

I poluvreme

Foto: Getty Images
45' POLUVREME. Ako je igračima Atletika bila namera da poslednjih minuta izdrže do poluvremena, u toj nameri su uspeli pa na pauzu idu sa povoljnim rezultatom, ako se zna kako su odigrali prvo poluvreme.

44' Atletiko pokušava da krene napred bez prave ideje. Deluju "Jorgandžije" koa da pokušavaju da izdrže samo do poluvremena dok se ne konsoliduju.

39' Dobar pokušaj Bejla sa distance, lopta pored gola. Atletiko i dalje bez prave prilike ako se izuzme prvi gol.

34' Asensio dobija loptu od Marsela na 16 metara od gola, ne namešta se dovoljno brzo na šut pa se odbrana vraća i umesto situacije 1 na 1 sa golmanom, Asensio spušta loptu za Benzemu koji je gubi.

29' Asensio šutira malo pored gola! Niko ga nije ometao dok je ulazio u kazneni prostor, imao je vremena da "popije kafu" i namesti se za šut. Oblak je imao sreće pa je lopta otišla malo pored gola.

27' GOOOOOOOL! Real je izjednačio! Bejl je prošao po strani, centrirao na drugu stativu gde se iza leđa Stefanu Saviću iskrao Karim Benzema i glavom savladao Oblaka.

25' Oprobao je šut Marselo, sa svoje prirodne pozicije je ušao u sredinu i tukao desnom nogom, ali je lopta otišla iznad gola.
Tanjug / AP Photo/Mindaugas Kulbis
18' Kakva šansa za Real! Marselo je posle lepog driblinga sa krila ubacio loptu do Marka Asensija, ovaj je petom probao da savlada Oblaka i golman Atletika je vrhovima prstiju odbranio.

12' "Kraljevići" traže put do gola preko bokova. Solidno ubačena lopta Krosa posle slobodnog udarca u kazneni prostor, ali se Atletiko dobro odbranio.

8' Atletiko je uhvatio "na spavanju" odbranu Reala što se vidi po prethodnih sedam mirnih minuta na terenu. Real je probao da krene napred, ali igrači Atletika pritiskaju zadnju liniju.

1' GOOOOOOOL! Dijego Kosta postiže majstorski gol za Atletiko! Dijego Godin mu je poslao dugu loptu, Kosta je glavom primio i krenuo ka golu Reala, prošao je po desnoj strani pored dvojice igrača i onda zakucao loptu iz mrtvog ugla u gol za 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: