Cicipas nestvarnim preokretom eliminisao i Zvereva!

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Nemca Sašu Zvereva u četvrtfinalu Rodžers kupa u Torontu posle preokreta.

Izvor: LN

Petak, 10.08.2018.

22:44

Cicipas nestvarnim preokretom eliminisao i Zvereva!
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Cicipas je od trećeg tenisera sveta bio bolji posle dva časa i 29 minuta igre rezultatom 3:6, 7:6(11), 6:4.

Fantastični, neumorni Cicipas je posle prvog iznenađenja i pobede nad Novakom Đokovićem, napravio još jedno izbacivši aktuelnog šampiona Rodžers kupa.

Sve je krenulo "kao po planu" i Zverev je rutinski sa 6:3 osvojio prvi set, iako je gubio sa 2:0.

U drugoj deonici meča Zverev je nastavio sa kvalitetnom igrom i poveo sa velikih 4:1, i u tim trenucima nije bilo ni naznaka da može doći do preokreta. Ipak, Cicipas je vratio brejk prilikom servisa za meč Nemca, a set je otišao u taj-brejk.

U nezvaničnom trinaestom gemu seta videli smo pregršt mini-brejkova, Cicipas je spasao dve meč lopte, a onda sa neverovatnih 13:11 meč odveo u treći, odlučujući set.

Zverev nije "potonuo" i nastavio je da preti, a do ukupno pet brejk šansi došao je već u trećem gemu seta. Nije ih iskoristio, ali jeste prvu u narednom servis gemu Grka, da bi mu ovaj odmah vratio oduzimanje servisa.

Nemački teniser imao je još tri brejk prilike pri rezultatu 4:4, ali je Cicipas nekako izdržao, ostao smiren, i u narednom, desetom gemu seta, od prednosti 30:0 za Zvereva vezao četiri poena, iskoristio svoju prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Ovo će biti prvo polufinale u karijeri za 19-godišnjeg grčkog tenisera i najveći uspeh u karijeri, a u tom meču sastaće se sa finalistom Vimbldona Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koji se nalazi u četvrtfinalu dubla sa Novakom Đokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: