Anderson "pregazio" Dimitrova za polufinale Rodžers kupa

Južnoafrički teniser Kevin Anderson ubedljivo je savladao Bugarina Grigora Dimitrova u dva seta u četvrtfinalu Rodžers kupa u Torontu.

Izvor: LN

Petak, 10.08.2018.

20:30

Anderson
EFE/WARREN TODA

Anderson je od Dimitrova bio bolji rezultatom 6:2, 6:2 posle samo sat vremena i sedam minuta igre.

Pre ovog meča izgledalo je kao da je Dimitrov koliko-toliko našao formu, a Anderson se mučio u prethodnim kolima. Ipak, šesti teniser sveta bio je bolji od petog veoma ubedljivo.

Posle početnog vođstva od 2:1 u prvom setu za Bugarina Anderson je vezao narednih sedam gemova i poveo rezultatom 6:2, 2:0.

Od tog ogromnog pada u koncentraciji Grigora nije bilo oporavka – Kevin je napravio još jedan brejk i rutinski priveo meč kraju.

Mora se istaći da je Južnoafrikanac ponovo bio na vrhunskom nivou servisa, osvojivši 81 odsto poena kada ubaci prvi servis, a protivniku ne pruživši nijednu brejk priliku, i tek jedan đus.

U polufinalu protivnik će mu biti bolji iz okršaja između Nemca Saše Zvereva i Grka Stefanosa Cicipasa, tenisera koji je u osmini finala izbacio Novaka Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: