Nadal: Period posle Vimbldona je najteži...

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, pričao je o pripremanju za sezonu na betonu i tome šta ona donosi.

Izvor: LN

Petak, 10.08.2018.

18:55

Nadal: Period posle Vimbldona je najteži...
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Rafa, na svom prvom turniru na betonu, stigao je do četvrtfinala Rodžers kupa u Torontu pobedom nad Stenom Vavrinkom.

U tom meču Nadal se dosta mučio, ali je ipak nekako uspeo da savlada Švajcarca u dva seta.

"Bio je to dobar meč, dobar utisak sam ostavio protiv kvalitetnog rivala. Srećan sam što Sten ponovo igra dobro. To mi je trebalo, ovaka meč kako bih podigao sebi samopuzdanje", rekao je Nadal.

Rafa se u četvrtfinalu sastaje sa Marinom Čilićem, Hrvatom koji je podbacio na Vimbldonu, ali za sada u Torontu igra jako dobro.

"Ono što znam da moram je da igram najbolje što mogu, bez tog nivoa biće nemoguće. Imao sam dve sigurne pobede do četvrtfinala, a protiv Čilića ću morati da igram bolje i to ću i pokušati".

"Bik sa Maljorke" se na Vimbldonu, trećem Grend slemu sezone, nije zadržao koliko je hteo, jer je u polufinalu poražen od srpskog tenisera Novaka Đokovića.

"Morate da razmislite o nekoliko stvari... Ako ranije ispadnete na Vimbldonu, imate više vremena da se oporavite i pripremite za sezonu na betonu. Ako dogurate daleko na Vimbldonu, onda imate manje vremena za pripremu za beton. Za mene je taj period posle Vimbldona najteži, psihički i fizički", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: