Žestoka kazna za Zvezdu – Beograđane čeka prazna "Marakana"

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice bez prisustva publike na svom stadionu, odlučeno je u petak popodne.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

16:45

Žestoka kazna za Zvezdu – Beograđane čeka prazna
Foto: Starsport

Zvezda je kažnjena posle meča protiv Suduve zbog rasističkog ponašanja navijača i njihovih pesama, a potom i zbog blokiranih izlaza sa stadiona.

U prvom slučaju je prekršen član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, a u drugom 38. član Pravilnika o bezbednosti. Zvezda je kažnjena i novčano sa 72.000 evra, objavljeno je na sajtu UEFA.

Kada će crveno-beli početi da odrađuju suspenziju svog stadiona biće poznato nakon revanš utakmice protiv Spartaka iz Trnave. U Beogradu je bilo 1:1.

Ukoliko Zvezda prođe slovačku ekipu u utorak uveče, naredni protivnik će biti Salcburg ili Škendija i ta utakmica bi bila na programu 22. avgusta.

U suprotnom, 30. avgusta bi mogla da igra protiv Helsinkija ili Olimpije u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Da podsetimo, Zvezda je već bila pod uslovnom kaznom UEFA još od zimus. Dok su prvotimci novog šampiona Srbije bili na pripremama u Antaliji, čekali su odluku UEFA da li će moći da pred publikom ugoste moskovski CSKA, a zbog lošeg ponašanja navijača na utakmici sa Kelnom.

Sada je i ta utakmica došla na naplatu, pa je zbog toga odlučeno da kazna budu dva meča pred praznim stadionom "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

479 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: