Vavrinka namučio Nadala, Hase i Hačanov u 1/4

Rafael Nadal, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Torontu, pošto je u dva seta savladao Stana Vavrinku.

Izvor: PT

Petak, 10.08.2018.

12:50

Vavrinka namučio Nadala, Hase i Hačanov u 1/4
Foto: Getty Images

Španac je protiv dobro poznatog protivnika slavio posle 127 minuta igre – 7:5, 7:6 (4).

Na glavnom terenu Rodžers kupa navijači su imali šta da vide jer je Vavrinka, trenutno 195. igrač planete, pružio veoma jak otpor Nadalu.

Rafa je prvi set dobio sa 7:5, ali je kod rezultata 4:4 spasao tri uzastopne brejk lopte. Da je Švajcarac kojim slučajem iskoristio jednu od prilika u narednom gemu servirao bi za prvi set.

Ipak, to se nije desilo i kazna je došla u 12. gemu, kada je Nadal iskoristio prvu set loptu. Drugi set bolje je krenuo Španac, poveo sa 2:0, ali je onda izgubio četiri gema zaredom.

Vavrinka je servirao za izjednačenje u setovima, međutim Rafa je došao do brejka izjednačio na 5:5. Usledio je taj-brejk u kojem je prvi igrač sveta slavio sa 7:4.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv Marina Čilića, koji je savladao Dijega Švarcmana. Pobede pretohodne noći ostvarili su i Robin Hase nad Denisom Šapovalovom (7:5, 6:2) i Karen Hačanov nad Džonom Iznerom (7:6, 7:6).

Njih dvojica će upravo igrati u četvrtini finala Rodžers kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: