Spartak izgubio 0:2, u Danskoj može da veruje samo u čudo

Fudbaleri Spartaka izgubili su od danskog Brendbijem na "Rajku Mitiću", prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Spartak – Brendbi 0:2 (0:1).

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2018.

20:15

Spartak izgubio 0:2, u Danskoj može da veruje samo u čudo
Foto: StarSport

Subotičani su neočekivano stigli do treće faze kvalifikacija, iznenadivši češkog velikana Spartu, pre svega zahvaljujući pobedi u prvom meču 2:0.

S druge strane, ovo je Brendbiju prvi nastup u Evropi ovog leta, jer je bio slobodan u prva dva kola.

Spartak je utakmicu otvorio sasvim solidno, igrao je pametno, pritiskao odbranu Brndbija, koji jeste, doduše, imao loptu više u nogama, ali ne i neke ozbiljne prilike za gol.

Prvu na utakmici napravili su Subotičani. Vukčević je bio raspoložen za igru, probijao je odbranu gostiju po strani, a u 16. minutu poslao je savršen centaršut ka Bojanu Čečariću, koji je na petercu loše zahvatio loptu, šutirao u zemlju, a ona je zatim odskočila preko prečke.

Danci su prvu priliku imali u 29. minutu, odbrana Spartaka je slabo odreagovala na centaršut lopta je stigla do Domika Kajzera, koji je između dva igrača iz Subotice zahvatio loptu i smestio je iza leđa golmana Perića.

U 31. minutu domaćin je mogao da izjednači, međutim, u ofsajdu su bili i Čečarić, koji je glavom prosledio loptu, i Đenić, koji ju je spakovao u mrežu. Spartak je poslednjih desetak minuta prvog poluvremena bio bolji rival, ali ipak nije uspeo da napravi šansu iz koje bi poravnao rezultat.

Kada je počelo drugo poluvreme trener gostiju Zorniger je u igru uveo Hanija Mukhtara, koji je neočekivano sedeo na klupi, a on je se za jedan minut izborio za šut, poslao na zemlju dva igrača Spartaka, te snažno i precizno poslao loptu u mrežu Subotičana za 2:0. Tada je već bilo jasno da domaćin ne može više da se vrati u igru, tempo je opao, Spartak je postajao sve bezopasniji i do kraja utakmice nije bilo promena, iako je Mukhtar još jednom opasno zapretio, a i Đenić je mogao da se upiše u strelce da mu golman Švab u poslednjem trenutkku nije skinuo loptu s noge.

Revanš meč u danskoj igra se za sedam dana.

Tok meča pogledajte u blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: